Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

Umarım bu maçın faturası finalde ödenmez...

Umarım bu maçın faturası finalde ödenmez...

Konyaspor, bu sezon kendi sahasında oynadığı maçları Cumartesi günü oynanan ve 3 gol yiyerek mağlup bitirdiği Akhisarspor maçı ile tamamladı. Ramazan ayının ilk günü olmasından dolayı olsa gerek, karşılaşmaya ilgi yok denecek kadar azdı. Konyaspor’un ligde herhangi bir hedefinin kalmaması ve daha da önemlisi Çarşamba günü oynanacak Türkiye Kupası Final maçı göz önünde bulundurulduğunda, seyircinin böyle bir günde stadı dolduramamasının normal karşılanabilir bir durum olduğunu düşünüyorum.

Evet az önce de belirttiğim gibi Konyaspor, tarihinde daha önce elde etmediği bir başarı ile Türkiye Kupası Finali oynamaya hak kazandı ve belki de; ümit ediyor, inanıyor ve istiyoruz ki kupayı Konya’ya getirecek. Çünkü biliyoruz ki, tüm şehir, taraftarlar ve Konyaspor camiası olarak bunu en fazla isteyen taraf biz olmalıyız, bu şekilde hazırlanmalıyız ve Eskişehir’de takımımıza her türlü desteği vermeliyiz. Konyasporlu oyuncularda, sahada sonuna kadar savaşarak, ellerinden gelen her türlü gayreti ve çabayı göstererek, elde ettikleri bu fırsatı ve başarıyı kupayı kazanarak sonuçlandırmalılar.

Gel gelelim kaybedilen Akhisar maçına. Emin olun ki, karşılaşmadan söz etmek bir tarafa, böyle bir ortamda ve kupa arefesinde, kimse karşılaşmanın skoru ile ilgilenmiyordur herhalde. Konyaspor bu maçtan 5-0 bile mağlup ayrılsa, kesinlikle kimsenin önemsediğini sanmıyorum. Çünkü bizim için son derece önemli olan bir kupa maçı var.

Fakat anlamakta güçlük çektiğim ve hangi futbol aklına, mantığına ve anlayışına sığdığını anlayamadığım bazı noktalar var bu maçla ilgili… Herhalde Çarşamba günü oynanacak olan final maçından önce Aykut Hoca oynamayan oyuncuları oynatır, sakatlık riskini kesinlikle ortadan kaldırır, oyuncuların kart görerek final maçında oynayamama ihtimaline karşı önlem alır gibi birçok hususu düşünürken, Konyaspor bu karşılaşmaya bir kaç oyuncu dışında neredeyse tam kadro çıktı. Hem de kupa ile kıyaslandığında hiçbir önemi olmayan, genç takımla bile çıksa kimsenin ağzını açmayacağı bir karşılaşmaya…

Bu düşüncelerimiz herhalde yanlış ve saçma olacak ki; Bajic, karşılaşmanın 10. dakikasından itibaren tuttuğu üst adalesinden sakatlık yaşayarak ve hatta koşmakta bile güçlük çektiği halde devre arasında kadar sahada kalarak, oyundan çıkmak zorunda kaldı ve belki de kupa maçında da oynayamayacak.  Fakat tabi ki bunları dert etmememiz gerek… Konyaspor kadro derinliği olan, bir çok yıldız oyuncuya sahip ve Bajic gibi bir gol silahının yerini kolayca doldurabilecek geniş bir kadrodan oluşmakta!!!..

Biz bu konuları hiç kendimize dert etmeyelim.. Aykut Hoca başından sonuna kadar bunları düşünmüştür herhalde. Bir de şunu merak ediyorum , Konyaspor bu maça yedek kadro ile başlasa 3-0 dan daha kötü olur muydu acaba..

Bu düşüncemin teyidi açısından, birde kupadaki rakibimiz Başakşehir’e bakıyorum; ligde 2. sırada yer alan ve şampiyonluğu kovalayan bir takım kupa finalinden önce kendi sahalarında oynadıkları lig maçında acaba onlar ne yapmışlar diye.. Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Edin Visca, Eren Albayrak, Mustafa Pektemek gibi oyuncular kulübede..

Epureanu ve Adebayor kadroda yok..Dahasını saymaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bu durumdan çıkan sonuç; iki finalist takım Konyaspor ve Başakşehir  teknik direktörleri farklı düşünceler içerisindeler. Bakalım hangi düşünce doğru, hangi düşünce takımın final maçına hazır olması için en uygun olan…

Ben kendi fikrimi söyledim… Kesinlikle bu maç Konyasporlu oyuncuların dinlendirilmesi gereken, hiçbir psikolojik ve fizyolojik baskıya girmeden, skor ne olursa olsun hiçbir şekilde kayıp vermeden tamamlamaları gereken bir maçtı.

Geriye kalan tek alternatifi; eğer Aykut Hoca bu karşılaşmaya Başakşehir maçının bir provası olsun mantığı ile çıktıysa vay halimize.. O nedenle, bu alternatifi düşünmek bile istemiyorum.

Son sözlerim, umarım bu maçtaki tamamen kendi fikrim olarak söylediğim bu hatanın faturası bize Kupa Finalinde kesilmez..

Çarşamba günkü oynayacağımız tarihi maça tanıklık etmek için tabi ki bende, Eskişehir’e akın edecek binlerce Konyaspor taraftarı gibi orada olacağım. Yazımın başında da söylediğim gibi, sonuna kadar takımımızın kupayı alacağına ve Konya’ya getireceğine inanıyoruz. Bu anlamda eminim ki, müthiş Konyaspor taraftarı bu maçta, 90 dk. sonuna kadar hiç susmayacak ve takımına sonuna destek verecektir. Konyasporlu oyuncuların, teknik heyetin ve yönetiminin de aynı inançla ve istekle bu maça çıkacağına sonuna kadar inanıyorum. Bu şehre, taraftara, takıma, yönetime ve kısacası KONYASPOR’a kupa yakışacaktır.

Tüm dualarımız, kalbimiz ve desteğimiz takımımızla olacak…

Başarılar KONYASPOR…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR