Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

Yeşil beyaz başladı, siyah beyaz bitti...

Yeşil beyaz başladı, siyah beyaz bitti...

Geçen haftaki Göztepe mağlubiyetinden sonra kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Konyaspor, galip gelebileceği bir maçtan berberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

Diğer haftalardan farklı olarak stoperde Diagne ve orta sahada Volkan ile başlayan Konyaspor, genel oyun yapısı olarak da bu maçta diğer haftalardan çok farklıydı.

Özellikle Volkan ve Ljajic eşleşmesi Rıza Hocanın maçta yaptığı doğruların en önemlisiydi. Bu eşleşme Beşiktaş’ın hücum gücünü ciddi derecede azaltan etkenlerdendi.

4-1-4-1 sistemi ile sahada yer alan Konyaspor, Beşiktaş’ın orta sahadaki hakimiyetini önde baskıyla lehine çevirmeyi amaçlarken, oyun kurmasını ve atak olgunlaştırmasını da önlemiş oldu.

Bu oyun yapısı Konyaspor’a ilk yarıda birçok pozisyon sağlarken, rakibe de neredeyse hiçbir pozisyon imkanı vermedi. Maçta Vida'nın kırmızı kartı ve penaltı ile gelen gol Konyaspor'u rahattı gibi görünse de zaten gole kadar bulduğu pozisyonlar golün geleceğinin habercisiydi.

Golden sonra oyun üstünlüğünü tamamen kendi lehine çeviren Konyaspor, soyunma odasına da 1-0 üstünlükle girdi. İkinci yarıda da aynı kadroyla oyuna başlayan Konyaspor, 10 kişi oynayan rakibine karşı maçın hemen başlangıcında yine bir penaltı kazanmasına rağmen maalesef oyunu tamamen çözecek golü bulamadı.

Maçın kırılma anıda tam da buydu. Kaçan penaltı sonrası cesaretlenen ve moral bulan Beşiktaş, Konyaspor oyun yapısının 2 ön liberoya dönmesinden ve ilk yarıdaki baskıyı hissetmemesinden dolayı topa daha çok sahip olurken, orta sahada yorulan Konyasporlu futbolcular rakibe daha fazla alan bırakmaya başladı.

Futbolda taktik disiplin, sonuca götüren en önemli faktörlerden birisidir. Bozulan oyun yapısı ve bence oyuncu değişiklikleri, maçın son bölümünde maalesef Konyaspor'un ardı adına kalesinde 2 gol görmesine neden oldu.

Sahada en diri oyunculardan biri olan Jonnson' un oyundan çıkması orta sahayı tamamen rakibe teslim etti. Oyunun büyük bir bölümünde eksik oynayan Beşiktaş maçın 90 dakika olduğunu yeniden hatırlattı. 

İşlerin iyi gittiği ve neredeyse ilk yarı harika bir oyun oynayarak rakibi rahat yenebilecek bir görüntü veren Konyaspor'un, bu maçı ikinci yarı nasıl bu hale getirdiğini bence iyi analiz etmek ve değerlendirmek gerek.

Maçta siyahla beyaz kadar kontrast farkı olmamalıydı ve Konyaspor bu maçı kazanabilirdi. Maçın son dakikalarında gelen beraberlik golü Konyaspor’a adeta nefes aldırdı. Sonrasında galip gelebilecek pozisyonu bulsa da sonuçlandırmakta başarılı olamadı.

Sonuç olarak; sahadan Beşiktaş’a karşı kaybetmeden ayrılmak ta önemli. Konyaspor iyi olabileceğini gösteriyor ve özellikle ilk yarı oynanan oyun bunu bize gösteriyor. Fakat işi şansa bırakmadan ayni ciddiyetle devam etmek en doğrusu.

Bu anlamda Konyasporlu oyuncuları kaybetmeden sahadan ayrıldıkları için tebrik etmek gerekir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR