Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

Adil sonuç…

Adil sonuç…

Milli maç arasından sonra deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Konyaspor, beraberlik serisine bir yenisini daha ekleyerek sahadan 1 puanla ayrıldı. Okan Buruk’la birlikte toparlanma sürecine girerek Fenerbahçe’yi sahasında 3-0 mağlup etmiş ve son iki maçında kaybetmemiş bir Rizespor ile oynanan bir müsabaka olduğunu düşünürsek, elbette deplasmanda alınan 1 puanın kötü değil aksine sonraki haftalar adına avantaj olabileceği düşüncesindeyim. Dahası, Konyaspor ikinci Başkanı Sayın Selçuk Aksoy’un hafta içinde “ligi ilk 7 arasında bitirmek ve devre arasında kadar 25 puan hedefliyoruz” açıklamasından sonra, bu maçtaki sonuç ve puan sıralamasındaki konum itibariyle Konyaspor’un hedeflerinden sapmadığını ve bu doğrultuda yoluna emin adımlarla devam ettiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Şüphesiz bu açıklama, kesinlikle Konyaspor için gerçekçi bir hedef ve ulaşılmak istenen nokta hiçte zor değil. Genel anlamda değerlendirmek gerekirse,  geride kalan haftalarda oynanan oyunlara ve alınan sonuçlara bakıldığında, Konyaspor’un kolay kolay yenilmeyecek bir takım görüntüsü verdiği de aşikar. Akabinde, her ne kadar bazı maçlarda eleştirilse de, Rıza Hoca’nın da şu ana kadar başarılı bir grafik çizdiğini vurgulamakta fayda var. Aksini söylemek kesinlikle haksızlık olur. Dolayısıyla, Süper Ligde 9. haftanın tamamlandığı sezon itibariyle; şu ana kadar olan performans göz önünde bulundurulduğunda, başarılı başlayan ve devam eden Konyaspor Yönetimi, Teknik heyeti ve Oyuncuları, kısacası iyi bir KONYASPOR var..

Maça dönecek olursak, özellikle ilk yarısı tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta, keyifli bir müsabaka mı izledik, elbette hayır… Fakat, neredeyse sahada boş alan bırakmamaya çalışan bir Rizespor karşısında, oyunu çözebilecek aksiyonları yaratabilecek, Hurtado gibi bir oyuncunun sakatlığı söz konusu olunca, tabi ki hücum zenginliği anlamında sonuca gidebilmek hiç te kolay olmuyor. Bu anlamda, Konyaspor’da kronik bir problem haline gelen 10 numara eksikliği, maalesef bu maçta biraz daha ön plana çıktı. İkinci yarı Jahovic hamlesi ile birlikte çift santrafor oynamaya başlayan Konyaspor, hücum anlamında daha çok rakip ceza sahasına girmeye çalışsa da, maalesef orta saha ve hücum hattı arasındaki bağlantıyı kurmakta yine zorlandı ve istediği pozisyonları elde edemedi ve son bölümde elde edilen penaltı golü ile bence maçın hakkı olan 1-1’lik beraberlikle maçı bitirdi. Bu arada Milosevic’ ten de bahsetmeden geçemeyeceğim. Maça 4-2-3-1 başlayan Konyaspor’da forvet arkasında görev yapan Milosevic, Jahovic’in oyuna girmesiyle sol kanata geçti, sonrasında oyuna Traore dahil oldu ve aynı oyuncu bu sefer orta sahada ön libero oynamaya başladı. Tabi ki futbolda pozisyon değişiklikleri olacak, olmalı… Fakat maç içerisinde, bir oyuncunun pozisyonun bu kadar değişken olması da oyuncunun verimini ne kadar koruyabilir, tartışılır. Bunun yanı sıra, hazırlık dönemi + ligin 10. haftasına gelindiğini hesap edersek, yaklaşık 4,5 ay gibi süredir Traore gibi bir oyuncunun halen hazır hale gelmemesi ve bu oyuncudan istenilen düzeyde verim alınamaması da açıkçası üzüldüğüm noktalardan. Lig uzun bir periyot ve genel anlamda takımlardan beklenen performans düzeyinin artış göstermesi gerektiği haftalardayız. Buna bağlı olarak, hem fiziksel hem de takım oyunu anlamında gelişim gösteren ve ilerleyen bir Konyaspor takımı görmek önce isteğimiz, sonra da tabi ki beklentimiz. Teknik adamların, sezonun yeni başladığı haftalarda dile getirdikleri temel eksikliklerin de bunlar olduğunu ve zamana ihtiyaç olduğunu söylediklerini hepimiz biliriz. Dolayısı ile kalan haftalarda, Konyaspor takımı eminim ya da umut ediyorum ki; milli maç aralarının da geride bırakıldığı, haliyle daha çok çalışma fırsatı elde edildiği şu noktada grafiğini ve performansını daha da ileriye taşır ve ligde daha iyi bir konumda yer alır.

Bu arada, söylemeden de geçemeyeceğim. Rize’de takımını yalnız bırakmayan Konyaspor taraftarına da büyük bir teşekkür etmek gerekir. O kadar mesafeyi otobüslerle kat edip, maç boyunca takımına destek vermek hakikaten fedakarlık ve özveri ister. Bu anlamda Konyaspor takımı, Konyaspor taraftarı ve bu şehir, kesinlikle iyi bir konumda olmayı hak ediyor. Umarız kalan haftalarda da, Konyaspor bu çizgisini devam ettirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR