Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

İyi bir antrenman maçı oldu

İyi bir antrenman maçı oldu

Geçen hafta deplasmanda talihsiz bir şekilde kaybedilen Trabzonspor maçının ardından,Konyaspor seyircisinden mahrum olarak oynadığı Gençlerbirliği maçını çok rahat bir şekilde kazanarak, 3 puanı 3-0’lık skorla almayı başardı.

Şu bir gerçek ki; ne izleyene, ne izletene, ne de oynayana keyif vermeyen seyircisiz oynama cezası gibi saçma sapan bir uygulama “Türk Futbolu”na zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. İki takımında sanki bir antrenman maçıymış gibi oyuna başladığını gördükten sonra, 90 dk. nasıl geçecek diye düşünürken, neyse ki gelen goller ve temsilcimizin maçı kazanması bizi mutlu etti. Dahası ceza haftalarının ilkini kayıpsız atlattık.

Oyuna gelecek olursak, son derece kötü bir kaleci ve ağır bir Gençlerbirliği savunmasına karşı, Musa Araz gibi çok hareketli ve çabuk bir oyuncu ile başlamak, Konyaspor adına en akılcı kadro başlangıcıydı bana göre.

Bu sezon hücum anlamında daha üretken ve hareketli bir görüntü çizmeye başlayan Konyaspor, bu maçta da Musa ile hücum anlamında rakip savunmanın dengesini bozmayı başardı. Aslında maçtan önce Ümit Özat’a sorsanız, Musa’nın oynayacağını tahmin bile etmezdi herhalde.

Bu anlamda Musa’yı kutlamak lazım. Seyirci baskısı olmadan gösterdiği bu performansı,umuyoruz ki diğer maçlarda da sürdürür. Traore’nin yokluğunda Konyaspor’un böyle hareketli bir oyuncuya ligin geri kalanında ihtiyacı olacaktır. Maçın ilk yarısında rakipten daha iyi görünen Konyaspor, Musa ile yakaladığı iki pozisyonu kaçırmasına rağmen 3.pozisyonda golü bulmayı başardı ve 24.dk da gol perdesini açmış oldu.

Konyaspor ilk yarı boyunca rakibe sadece bir pozisyon vermesi dikkat çekilmesi gereken bir dipnot olurken, 43. Dakikada atılan ikinci goldeki sol bek Ferhat’ın ortasını sağ bek Skubiç’in kafa vuruşu ile gole çevirmesi gerçekten görülmeye değerdi. Bek oyuncularının hücuma hem atak hem de gol anlamında katkı sağlamaları Konyaspor’a hücum anlamında ilerleyen haftalarda zenginlik kazandıracaktır.

İlk yarısı 2-0 Konyaspor’un üstünlüğü ile başlayan maçın ikinci yarısına G.birliği 2 oyuncu değişikliği ve 3’lü savunma ile başladı. Maç biraz tempo kazanır mı acaba derken, G.birliği 53.dk’ da, Konyaspor’un yine Musa Araz’ın ayağından bulduğu 3. gole engel olamadı ve maç 3-0 oldu. Maçın geri kalan bölümünde değişiklik olmadı ve maç bu skorla bitti. Maç genel anlamda tamamen Konyaspor’un üstünlüğü ve kontrolünde geçti diyebiliriz.

Elbette söylenmesi gereken olumsuzluklar da yok değil.. Bazı oyuncuların temposunun henüz yeterli olmadığı bir gerçek. Eminim ki, Mustafa Hoca maçın olumlu ve olumsuz yönleri adına gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Fakat bu anlamda maçı gollü bir skorla ve üstelik gol yemeden kazanan Konyaspor için söylenecek tek şey “Tebrik Etmek” ve bir sonraki maçlar için “Başarılar Dilemek” olmalı tabi ki..

Gençlerbirliği’ne gelince, ligde şimdiye kadar TFF 1. lig dahil bir çok maç izledik fakat şunu söylemeden  geçemeyeceğim; G.Birliği hem takım kalitesi olarak hem de oyun anlamında TFF 1. Lig temposunda bile olmayan bir takım görüntüsünde...Rahmetli İlhan Cavcav’dan sonra bu takımın artık güneşli günler göremeyeceği belli oluyor sanki.. Benim fikrim ligden düşecek takımlar arasındaki en güçlü aday olarak görünüyor 2.hafta itibariyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR