Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir festivalden diğerine

Bir festivalden diğerine

Pandemi nedeniyle zaman zaman tamamen duran sosyal hayat artık normale dönmeye başladı. Tabi ki yine de hastalığın yayılmasına izin vermeyecek şekilde tedbirler alarak normalleşiyoruz.

Sosyal hayatın normale dönmesiyle birlikte Konya’mızda da etkinlikler ardı ardına gelmeye başladı.

Konya’nın marka etkinliklerinden birisi olduğunu düşündüğüm Mistik Müzik Festivalinin bugün son günü. Gönül isterdi ki her programda salonlar hınca hınç dolsun. Lakin hem pandemi sebebiyle bu mümkün değil hem de pandemi tedbirlerine rağmen hala bu tarz kalabalık ortamlara girme konusunda tedirginlikler olmasından dolayı programlarda salonlar yer yer boş kaldı. Gelecek sene daha güzel olacağına eminim.

Yarın ‘Konya GastroFest’ başlıyor. Üç gün sürecek olan festival Kalehan Ecdad Bahçesinde gerçekleşecek. Konya yemek kültürünün tanıtılacağı etkinlikte birbirinden değerli şefler ve mutfak uzmanları bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunacaklar. Konserler ve farklı etkinliklerle dolu dolu bir program hazırlanmış.  Bu lezzetli festival için başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi bu etkinliğin bir A takımı var ve o takımın başında da sevgili dostum Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan yardımcısı, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan yardımcı ve Konya Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr.Yılmaz Seçim var. Yılmaz hocam ve ekibi de özel olarak bir tebriği hak ediyorlar bence. Anlayacağınız bu hafta Cuma, Cumartesi, Pazar günlerinde ne yapacağınızı düşünmenize gerek yok. Konya’mızın tanıtımı için önemli bir organizasyon inanıyorum ki önümüzdeki senelerde marka festivallerden biri haline gelecektir. Festival sonrasında da bir değerlendirme yaparız inşallah.

Uzun uzun yazmak istediğim bir yer var aslında. Bugün kısaca değineyim sonra belki bu köşeden belki de bir haber olarak size tanıtırız. Beyşehir’in birbirinden güzel yerlerinden birisi ‘ Nilüfer Bahçesi’ gölün içinde harika bir doğal ortam. Mayıs’tan Eylül’e kadar görebileceğiniz harika bir yer. Gezmeyi seviyorum, keşfetmek tam benlik bir iş diyenlere duyurulur…

Eflatun pınarı yaklaşık üç bin yıldır var. Evet hem de harika bir yer. Ama etrafını çöplük haline getirmiş insanımız. Yahu iki tane şişeyi birkaç parça abur cubur ambalajını çöpe atmak bu kadar zor mu?

Beyşehir, Hüyük bölgesine birkaç gün ayırın pişman olmayacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR