Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Birkaç tedbirsizin cezasını çekiyoruz!

Birkaç tedbirsizin cezasını çekiyoruz!

Ülkemiz Koronavirüs salgınıyla mücadelede bugüne kadar çok başarılı bir sınav verdi. Pandemi sürecinde ortaya koyulan uygulamalar bütün dünyaya örnek oldu. Devletimiz süreci bu kadar iyi yönetirken, biz vatandaşlar olarak ne yazık ki üzerimize düşeni tam anlamıyla yapmadık ve yapmamaya da devam ediyoruz.
 
Tedbirsizliğimiz sadece kendimize zarar verse gam yemeyeceğim ama bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmekten başka çaremiz yok.
 
Ne yazık ki son günlerde ülkemizde olduğu gibi Konya’da da Covid-19 vakaları yeniden ciddi bir şekilde artış göstermeye başladı. Vaka sayımız yeni normal süreç öncesine göre neredeyse iki katına çıkmış durumda.
 
Bu durum sadece şehir merkezine özel bir durum değil. Konya’nın ilçelerinde de durum aynı. Konya’nın bazı ilçelerinde görülen sıkıntılar nedeniyle karantina bölgeleri artmaya başladı.
 
Son olarak ben bu yazıyı yazdığım sıralarda Çumra ilçesindeki Küçükköy Mahallesi’nde bir karantina uygulaması başladı. Bu tarz haberleri duydukça moralimiz bozuluyor.
 
Hiçbirimiz kurallara uymuyoruz. Bir kişinin hatası koca mahallenin, ilçenin, şehrin, ülkenin kaderini etkiliyor…
 
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştim. Özellikle aile içi bulaşların artışına dikkat çekmişti kendisi. O yüzden aile ziyaretleri, bir takım toplu buluşmalar ve etkinliklerin kesinlikle askıya alınması gerektiğini söylemişti.
 
Ama bu kurallara ne yazık ki uyulmuyor. Dikkat eden sayısı çok az… Adamlar kucaklaşıyor, musafaha yapıyor, kafa tokuşturuyorlar…
 
Leyla Şahin Usta’nın ifade ettiği aile içi bulaşlara en güzel örneklerden biri de dün bir tanıdığımdan aldığım bilgiydi. Konya’nın bir ilçesinde cenaze töreninin ardından açılan taziye evinde 5 kişiye, bir başka ilçede de bayram ziyareti nedeniyle 7 kişiye Covid pozitif tanısı koyulmuş. Şuanda o iki ilçedeki bu iki mahalle de karantina altında…
 
Buyurun buradan yakın…
 
Yani anlayacağınız birkaç tedbirsizin cezasını çekiyoruz şuanda.
 
Sanki her şey bitmiş, normal hayata tamamen dönmüşüz, hiçbir sıkıntı yokmuş gibi davranıyoruz. Normal değil kontrollü normal dönem diye üzerine basa basa söylenmesine rağmen hem de…
 
Korona artık gündemimizden çıkmış gibi görünüyor. Sokağa baktığımızda da bu rehaveti görebilmek mümkün. Maskeler ya atılmış ya da çene altına indirilmiş. Millet sarmaş dolaş geziyor. Bu gidiş iyi değil. Devletimizin verdiği emekler de, evde kaldığımız süre de, çektiğimiz çile de boşa gidecek eğer böyle devam edersek.
 
Tekrar başa dönmemek için hepimize çok büyük görevler düşüyor!
 
Devlet bizim iyiliğimiz için birçok uygulamayı hayata geçirmiş durumda. Devletimiz daha ne yapsın? Hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda her türlü destek veriliyor.
 
İyilikle olmuyor bu işler sanırım. Görünen o ki, bu böyle gitmeyecek.
 
Bence devletimizin ya da il pandemi kurulunun yeni kararlar alması gerekiyor. Örneğin şu evde karantina uygulaması bir daha gözden geçirilmeli. Korona hastası olup ağır semptom göstermeyenler hastanede risk altına girmesin diye evde karantina uygulaması yapılıyordu. Fakat duyduğuma göre evde karantina uygulamasında da aynı duyarsızlığı gösterenler varmış.
 
Hastanedeyken, evde kalıp kurallara uyacağına dair taahhüt verip de sokaklarda dolaşanlar varmış anlayacağınız.
 
Afferim çok güzel…
 
Covid pozitif tanısı koyulup evde istirahat etme kuralına uyulmuyorsa, bu konuda uygulamanın gözden geçirilip korona hastalarının gözetim altında tutulması en iyisi.
 
Bir de maske meselesi var. İlk günlerde herkes ne güzel maskesini takıyor, titiz davranıyordu. Fakat son günlerde birçok kişiyi maskesiz görüyorum. Bence maske konusunda da cezai yaptırımlar kesinlikle uygulanmalı. Maskesi olmayana da ceza yazılsın.
 
Hepimiz tedbirlere çok sıkı uymak zorundayız. Hayatı durdurmuyoruz ama hayatın devamı için, kısıtlamaların ve yasakların tekrar gelmemesi için hepimizin maskeye, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına çok ciddi şekilde uymamız gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR