İsmail Poçan

İsmail Poçan

Biz şimdi kime güvenelim…

Biz şimdi kime güvenelim…

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan çalışmalarla devletin her yerine yerleşmiş olan vatan hainleri bir bir temizlenmeye devam ediyor.

Tabi bazıları hemen gün yüzüne çıkıp dersleri verilirken, devletin milletin yanında görünüp mensup oldukları yapıyla ilişkileri zamanla ortaya çıkanlarda var. Ne kadar gizlenebilirlerse o kadar iyi. 

Ama nereye kadar kendinizi gizleyeceklerdi merak ediyorum. Eninde sonunda hainliğiniz elbette ortaya çıkacak. Devlet ve millete hesabını verecekler..

Konya Valiliğinin verdiği son rakamlara göre de 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle Konya’da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak bin 379 kişi görevden uzaklaştırılırken, bin 144 kişi ise tutuklandı. Bin 941 kişi ise memurluktan çıkarıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu İçişleri Bakanlığı, FETÖ/PDY ile irtibatı olduğu değerlendirilen 20 mülki idare amirinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Görevden uzaklaştırılan isimler arasında Konya'da üç kaymakam var. Onlar ise Akören Kaymakamı Akın Özkan, Derebucak Kaymakamı Haydar Köktaş, Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca.

Derebucak Kaymakamı Haydar Köktaş’ı Altınekin Kaymakamlığı yaptığı dönemden hatırlıyorum. Bu taraklarda bezi olan birine benzemiyordu. Ama kimin ne çıkacağı belli olmuyor tabi.

15 Temmuz’un üzerinden 4 ayın geçmesine rağmen hala alınmalar devam ediyor. Demek ki kendilerini iyi gizlemişler.

Bizde artık kaymakam haberlerini yaparken daha dikkatli olacağız. Çünkü kimin ne olduğu belli değil.

Ama bu alınmaların da 4 ay sonunda yapılmasında da bir terslik var. Şu anki görevdeki kaymakamların çoğu da FETÖ’nün etkin olduğu yıllarda atanmışlar.

Bizde artık adımlarımızı daha dikkatli atıp haber yaparken daha hassas oluyoruz.

Bu noktada devletin de daha duyarlı olması gerekiyor. Daha tecrübeli, vatandaşıyla ilişki içerisinde olan onlara tepeden bakmayan, görevli olduğu ilçenin gelişimine katkı sağlayacak kaymakamların görevlendirilmesi daha iyi olacaktır.

Devletin bütün kurumlarda yaptığı temizlikleri destekliyor ve devam etmesini bekliyoruz ki aramızda bizden biri gibi duran devlet düşmanlarını bir an önce ortaya çıksın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR