Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

BÖYLE BİTMEMELİYDİ

BÖYLE BİTMEMELİYDİ

Devre arası kampını iyi hazırlanarak geçiren Torku Konyaspor maça da istekli başladı. Ligin iyi futbol oynayan takımlarından olan Bursaspor da maçı güzelleştirecek bir oyun ortaya koyacağının sinyalini verdi. Henüz maçın başlarında Vid Belec’in yaptığı hata Torku Konyaspor taraftarlarının yüreğini ağzına getirdi.

İki takım da pozitif futbol oynayarak maçı güzelleştirdi. Maça Torku Konyaspor ilginç bir dizilişle başladı. Torje, Ömer Ali, Djalma ve Hasan Kabze ile maça başlayan ev sahibi ekip bunu oyuna da yansıttı. Aykut Kocaman’ın böyle bir on birle başlaması dikkatimi çekti. Bu dizilişle hücumdaki tüm etkili silahlarını kullanan Torku Konyaspor topu üçüncü bölgeye taşımakta zorluk çekmedi. Konuk takımın bir sıfır öne geçmesiyle ev sahibi ekipte morallerin bozulacağı ve oyundan bir süreliğine de olsa düşeceğini düşünmüştüm fakat tersi bir durum yaşandı ve Torku Konyaspor beraberliği yakalamak için uğraş verdi. Galatasaray maçında yaşanan sıkıntı halledilmiş gibiydi. Kornerden gelen ikinci gol sonrasında bu sefer maçın koptuğu ve Bursaspor’un maçı rahat kazanacağı yönünde görüşler bir anda boşa çıktı. İki sıfıra rağmen ilk yarının son dakikasında golü bulan ev sahibi ekip soyunma odasına umutlu gitti.

İkinci yarıyı başlatan düdüğün çalması ile beklenen, özlenen Torku Konyaspor’u görmeye başladık. Oyun disiplininden kopmayan Torku Konyaspor beklenen golü bularak müthiş bir geri dönüşe imza attı. Bir müddet daha bu şekilde oynayan ev sahibi ekipte beraberliğe razı bir görüntü ortaya çıktı. Değişiklilerde de görüldüğü üzere Aykut Kocaman iki sıfırdan sonra yakalanan beraberliği korumak amacı doğrultusunda taktiğini belirledi. Son dakikalara kadar süren eşitliği konuk takım bozdu. Bu gol bizlere bir kez daha futbolun adaletinin olmadığını ve hatalar oyunu olduğunu gösterdi. Maç boyunca ortaya koyulan mücadele boşa gitti. Bu durum şehri üzüntüye boğdu. Sezon başından beri ya kötü futbol oynayarak kazanan ya da iyi oynayarak kaybeden Torku Konyaspor benzeri bir maçı da hüzünle kapattı.

Oyuncuların arasında kötü performans gösterdi diyeceğimiz bir futbolcu bulunmamakla birlikte kaleci Vid Belec hâlâ izleyenlere güven veremedi. Zaman zaman bariz hatalar yapan kalecinin topu oyuna sokmadaki yetersizliği bir kere daha öne çıktı. Djalma Torku Konyaspor ataklarına yön veren isim durumundaydı. Hasan Kabze elinden geleni yaptı fakat ileri uca mutlaka bir transfer yapılması gerektiği bir kere da ortaya çıktı.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR