Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Bu Cunta Zıvanadan Çıktı

Bu Cunta Zıvanadan Çıktı

 

 Tarihleri, büyüklükleri, bölge siyasetini etkileme güçleri ve stratejik önemleri sebebiyle ne Türkiye’siz ne de Mısır’sız bir Ortadoğu düşünmek mümkün.

Hep bunu söyledik. İki ülke hep ağır ağabeyler oldular. Ortadoğu’yu ilgilendiren meselelerde merkezi birer aktör konumunda bulundular.

Ama şimdi görün ki insan hey gidi günler diyor. Mısır’da yaşananlar, cuntacıların akıl almaz zulümleri. Hem filli hem yargıda yapmadıkları zulüm kalmadı. Şu an dünya ekranlardan izliyor.

Dış mihrakların oyunu ülkeyi ne hale getirdi. Tabloyu hep birlikte rahatlıkla okuyabiliyoruz.

Çünkü paramparça edilen ülkeler anaların gözyaşları hep birilerini mutlu ediyor.

Şimdi Türkiye, yaşananlar ve dış mihrakların bırakın birbirini yesinler modundaki tavırları

Amerikalıların “Bizim çocuklar başardı!” dediği 80 Darbesi, Çevik Bir’in “İsrail’le ilişkilerimizi tehlikeye atamazdık” motivasyonuyla tertip ettiği 28 Şubat darbesi ve süreci ne kadar sadece yerel güçlerle gerçekleşmediyse Mısır’daki Darbe de o kadar dış mihrakların organizasyonunda gerçekleştirildi. Bunu kimse inkâr edemez.

Şimdi Cunta’nın  akıl almaz tavrı..

Tam zıvanadan çıktılar.

Zengin Körfez ülkelerinin tavrı

 Muhammed Mursi’nin idama götürülüş süreci izliyoruz aslında…

Şimdi de yargı zulmünü izliyoruz ki Savunma Heyeti Sözcüsü Muhammed ed-Demati, yetkililerin "güvenlik gerekçesiyle" ziyaret izni vermediklerini söyledi. Bunu dünyaya haykırdı. Cuntanın uyguladığı şiddet politikasını açıkça görüyoruz.

Muhammed Mursi’yi öyle şeylerle suçluyorlar ki ; Yabancı örgütlerle terörist eylemde bulunmak yine devlet sırlarını yabancılara vermek .

Yani sürecin fitilini ateşlediler.

Bahaneler hazır

Yani bir tarafta suçlamalar yaparken diğer tarafta Hüsnü Mübarek ve oğullarının, yine dönemin Başbakanının baraatına karar vererek öyle komik duruma düşüyorlar ki

Süreci birlikte izleyeceğiz.

 

…………

İçten içe Çürüyen Adamlar Var

 

İçten içe çürüten hastalıklar vardır adamı içten yer tüketir. Bitirir ve sinsi sinsi  eritir.Dışarıda işler tıkırdır. Dört dörtlük görüntü mühimdir. Aslında hastalık kendini yer bitirir de bunu pek belli etmez.

Dıştan güzel olan bu görüntü insanı sıhhatli de gösterir . Ama ya bu çürüklük özdeyse;  Hele ki bu tipler yanımızda yanıbaşımızdaysa  işte oraya ateş düşmüş demektir. Çünkü fitne vardır fesat vardır orada. Nifak tohumları orada atılır. İki yüzlülük orada hakimdir. İçi başka dışı başka olmak oradadır.  İşte toplumda tam da karşımızda duran bu adamlara dikkat bunlar saflarını belli etmezler. Doğruya doğru yanlışa yanlış demezler. Bukalemun tipli adamlardır. Menfaatleri vardır. Her telde oynarlar. Özellikle son günlerde yaşana süreçte daha bir titiz çalışırlar. Bu uyarımdır; Bu adamlara dikkat !

İçi çürük özü de çürüktür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR