İsmail Poçan

İsmail Poçan

‘Bu’ da mı? Demeyin. Evet, ‘O’ da…

‘Bu’ da mı? Demeyin. Evet, ‘O’ da…

İnsanlar arasında, kurumlar arasında, devletler arasındaki iletişimin temelinde karşınızdakine duyulan güven duygusu yatıyor.

Son zamanlarda özellikle devam eden FETÖ operasyonlarının ardından toplumda, kurumlarda, hatta hiç ummadığınız yerlerdeki güvendiğiniz insanların bu yapının en temelinde olduğunu öğrenmek insanların güven duygusunu baya derinden yaralamış durumda.

İnsanlar artık kime güveneceğini şaşırmış halde. 

Güveni kırıldıkça daha da dikkatli davranmaya itiyor kendini.  Ama bizim en büyük yaptığımız yanlışlardan biri herkesi kendimiz gibi zannetmemiz.

‘Bu yapmaz yaa’ dediğimiz andan itibaren zaten kaybetmiş oluyoruz.

Özellikle deşifre olmamış FETÖ’cü hainler insanların duygularıyla oynamaya hala devam ediyorlar.

Kendilerini hala gizlemeyi başaran hainler maşalarıyla deşifre olmamak için hiç ummadığınız kişileri kullanıyorlar.

Operasyonları sulandırmak ve kendi çıkarlarını daha sağlama almak için çeşitli yalanlarla yaptıkları suçlamalarla da buna tuzla biber oluyorlar.

Devlet, millet menfaati umurunda olmayan kendi menfaatinden başka hiçbir şey düşünmeyen sadece koltuk peşinde ve köpekliğini yaptığı yapıya yaranmak amacında olan insanlardan her türlü kötülük beklenebilir.

Normalde sakin herkes tarafından sevilen ve güven duygusu kazanmış bu hainler, üstlerinden emir aldığında da tamamen zıt bir karaktere bürünüp azar yememek için baskı uygulayabiliyorlar.

Koltuğunu bırakmamak için yapmadığı pislik kalmayan, onurunu, şerefini ayaklar altına alan haysiyetsizlerkısacası iki paralık insan olur. Bu onların ne kadar umurlarında o da ayrı bir soru.

Ne olursa olsun çıkarları uğruna kendilerine duyulan güveni kaybetmek de kusura bakmayın aptallıktır.

Bu tip insanların ne kendilerine ne de başkalarına saygıları vardır. Zaten devletin ve milletin kuyusunu kazan bir yapıya göz baka baka destek olan birinden bu beklenemez.

Ama şu da bir gerçek ki maskeleri artık düşüyor.

Her ne kadar karşıt görüş yazsanız da, bayrağı alıp en ön sıralarda sallasanız da fark etmiyor.

Gerçekler bir gün mutlaka ortaya çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR