Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bu haftanın telafisi yok!

Bu haftanın telafisi yok!

İttifak Holding Konyaspor, ligin son 5 haftasına girerken küme kalma mücadelesi veren en sıkıntılı takımlar arasında yer alıyor.
 
Adına ister şanssızlık deyin isterseniz de başarısızlık. Konyaspor bu sene istediği hiçbir şeyi tam anlamıyla bir türlü yapamadı.
 
Nihayetinde ortaya çıkan puan durumu bu sonucun yansıması olarak olanca ürperticiliğiyle karşımızda duruyor. Konyaspor’un bu saatten sonra çeyrek puan kaybetme lüksü bile yok.
 
Açıkçası ligde kalmak adına çok ümidim olmasa da hiç ümidim yok da diyemem. Kesin olan bir şey var ki, bu saatten sonra Konyaspor’un işi hayli zor.
 
Bu hafta oynanacak olan Rize maçıyla aslında dananın kuyruğunun kısmen kopacağını söyleyebilirim. Belki de Konyaspor’un bu sene oynadığı ve oynayacağı maçlar içerisinde olmazsa olmaz diyebileceğimiz tek maç bu maçtır!
 
Özet olarak Konyaspor ne yapıp etmeli ve Rize’yi yenmelidir.
 
Sonraki hafta oynanacak olan Gaziantep maçını da Konyaspor için bir şans olarak görüyorum. Konyaspor’un normal şartlarda Gaziantep’i yenme ihtimali büyük. Daha sonraki haftalarda oynanacak olan Başakşehir, Trabzon ve Alanya maçları zor maçlar. Bu tabloya bir başka açıdan bakacak olursak ligin şampiyonunu belirleyecek olan takımlardan birisi de Konyaspor olacak.
 
Görünüşe göre Başakşehir, Trabzon ve Alanya maçlarıyla Konyaspor adeta sırat köprüsünden geçecek. Bunlar çok zor maçlar. Sonucunu kestirmek de hayli zor.
 
Ligimizde hakemlerin sonuca ne kadar fazla etki ettiğini son zamanlarda hepimiz görüyoruz. VAR uygulamasına rağmen körün gözüne parmak dercesine çok komik hatalar(!) yapıp insanları kışkırtıyorlar.
 
Futbolun sadece futbol olmaktan çıktığı bir dönem yaşıyoruz.
 
Konyaspor’un ligin tepesiyle oynayacağı maçlarda hakemlerin işini düzgün yapacağından pek umudum yok açıkçası. Trabzon ve Başakşehir maçlarında hakem hataları ya da eyyam bekliyorum desem yalan olmaz.
 
İşte bu sebeplerden dolayı tüm Konya’nın ve Konyaspor’a gönül verenlerin kenetlenmesi, hatta daha ilerisi, şehrin TFF’de ve farklı yerlerde lobi yapması gerekli!
 
Son günlerde yönetime yönelik çok sert eleştiriler olduğunu görüyorum. El hak, doğru söylüyor da olabilirler. Ama bu eleştirilerin zamanlamasının doğru olmadığına inanıyorum.
 
Yolda giderken testiyi kırmak kolay, önemli olan testiyi kırmadan suyu taşıyabilmek.
 
Böylesine kritik haftalarda bir kenetlenme ruhunun hakim olması gerekirken iç kavgalarla boş yere enerji harcamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
 
Sıkıntıları başta görüp, eleştirilerini zamanında yapanlara saygım var elbet. Ama 1 ay daha sabredilmesi gerektiğini yineliyorum.
 
İnşallah bu süreç sağ salim atlatılıp Konyaspor ligde tutulabilirse zaten bu konuların hepsi yeniden oturulup konuşulur.  Gelinen süreçte herkes kendi üzerine düşen yanlışı alacaktır. Yönetim de dahil herkesi eleştirme hakkımız tabi ki var. Fakat dediğim gibi, şimdi eleştirmek kime ne kazandırıyor?
 
Konyaspor taraftarının bazı istekleri var. Mesela eski yüzleri artık görmek istemiyorlar. Takım eğer ligde kalacak olursa; kulübe yeterince hizmet etmiş olan futbolculara da profesyonellere de artık teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Ki bence haklılar da. Şuan için konuşmak erken ama Konyaspor nerede oynarsa oynasın, bundan sonraki süreçte yeni yüzlerle mücadele etmeli.
 
Sonuç olarak Konyaspor’un önünde 5 tane final maçı kaldı. Bunlardan ilki ve en önemlisi Rize maçı kesinlikle kazanılmalı. Konyaspor’un Rize’yi yenmesi durumunda hem alt tarafla arasını açma şansına sahip olacak. Hem de Rize’yi ateş hattına çekmiş olacak.
 
Ankaragücü’nün işinin bittiğini düşünüyorum. Kayseri’nin de Gençlerbirliği’nin de fikstürü çok zor. Bu hafta Malatya ve Gençlerbirliği kendi aralarında oynayacak. Bu iki takımın bu hafta alacakları sonuç bence ligden düşmesi muhtemel ikinci takımı da aşağı yukarı belirleyecek gibi. Kayseri’nin de işinin çok kolay olmadığını düşünüyorum. O yüzden Konyaspor fırsatları iyi değerlendirmeli.
 
Yani özetle bu haftanın telafisi yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR