Kasım Göçer

Kasım Göçer

Bu Konyaspor’a yürek dayanmaz!

Bu Konyaspor’a yürek dayanmaz!

Konyaspor, Beşiktaş karşılaşmasının hareketli bol pozisyonlu ve gollü geçmesini bekliyordum. Heyecanı yüksek olsa da beklentimin aksine düşük tempolu bir karşılaşma izledik. Aslında her iki takım da bilindik oyun planlarından fazlaca taviz vermedi, iki taraf da alışılmış oyununu oynamaya çalıştı. Ancak her iki takımın da fazlaca temkinli oynaması tempoyu düşürdü. Zaman daraldıkça karşılaşma golü atanın kazanacağı bir hale dönüştü ve atan taraf Konyaspor oldu.

Yabancı kuralının zorlukları
İki tarafta birbirini kontrol ederek oynaya çalışınca karşılaşma özellikle ilk yarıda fazlaca orta alana yığıldı. Beşiktaş her zaman olduğu gibi oyunu rakip sahaya yığmaya çalışırken Konyaspor’da topa sahip olmakta ısrarcı oldu. Beşiktaş geriden Pjanic üzerinden oyun kurmaya çalıştığı için Konyasporlu oyuncular Pjanic’e zaman zaman sert müdahalelerde bulundu. İki tarafında kontrollü oynadığı karşılaşma da Konyaspor Serdar Gürler’in eksikliğini hissetti. Bireysel yeteneği ile rakip savunmanın dengesini bozabilen Serdar’dan yoksun olan Konyaspor hem bu silahını kullanamadı hem de yabancı kuralı yüzünden İlhan Palut, Soner Dikmen üzerinden bir taktik müdahale geliştiremedi. Soner Dikmen mecburen 90 dakika sahada kaldı.

Tabelayı değiştiren kritik hamle
Yine yabancı kuralı yüzünden yabancı oyuncu yerine yabancı sokarak İlhan Palut oyunu çevirmeye çalıştı. Bytyqi – Endri Çekici oyunu fazla değiştirmese de Çikalleshi’nin yerine giren Ahmet Hassan Konyaspor’a üç puanı getiren golü atarak maça damgasını vurdu. Ancak maçı çeviren asıl hamle İlhan Palut’un Michalak’ı maçın sonlarına doğru sağ kanattan sol kanada alması oldu. Serdar Gürler’in yokluğunda Konyaspor Michalak’ın hızına bel bağlamıştı. Ancak Beşiktaş’ta Rıdvan Michalak’ın süratini kullanmasını engelledi. Maç içinde Rıdvan ile Michalak arasında güzel ikili mücadeleler izledik. İşte bu noktada maçın son bölümlerinde İlhan Palut Michalak’ı sol kanada alınca tabela değişti. Bu hamle oyuna çok kritik bir teknik direktör dokunuşuydu. Michalak’ın sol kanattan süratini kullanarak geliştirdiği atak Ahmed Hassan’ın golüyle sonuçlandı.

Artık Konyaspor’u konuşma zamanı

Konyaspor Beşiktaş’ı da yenerek ligde bulunduğu yerin tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi. Ulusal basın görmezden gelse de kabullenmek istemese de oyun olarak Trabzonspor’u kovalayacak yegane takım Konyaspor. Ulusal basın da artık bulunu kabullenmek zorunda kalacak. İlk yarı bitti ve Konyaspor üçüncü Başakşehir’in altı puan önünde ikinci sırada. Ligin ikinci yarısının ikinci haftasındaki Başakşehir deplasmanı Konyaspor açısından belki de ligin en önemli maçlarından birisi olacak. Aslında Konyaspor hızını almışken lige hiç ara verilmemesini isterdim. Devre arasında İlhan Palut iki transferden bahsetti. Hocanın aklındaki isimler belli gibi ki bu şekilde net bir sayı verdi. Bir tanesi muhtemelen ofansif orta saha oyuncusu olacak. Bakalım devre arasındaki transfer dokunuşları nasıl olacak? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR