Ali Kaya

Ali Kaya

BU MEMLEKET HEPİMİZİN

BU MEMLEKET HEPİMİZİN

Sevgili dostlar öncelikle geçtiğimiz gün kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet bayramınızı kutlarım. 29 Ekim’de ilan edilen Cumhuriyet bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın  kanıtı ve hilafetin son bekçisidir. Türkiye, ecdadımızın bin yıl önce geldiği ve kendisine yurt edindiği bu  vatan toprağı  altı yüzyıl hüküm sürmüş Osmanlının parçalanarak yok edilmeye çalışıldığı günlerde ayakta durarak zorluklarla kurulmuş bir devletin adıdır. Allah’ın izni ile ilelebet varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bu yazımı kaleme alırken televizyonda AK Parti’nin reklam filmini izledim  ve bu haftanın konusunu bundan ilham alarak yazmak istedim bu memleket hepimizin. Malazgirt’te   Alparslan’ın ordusunda bulunan Türk ,  Abazlar, Gürcüler ,  Türkmen veya Kürtler hep beraber mücadele vermişler ve en son kurtuluş savaşında bu mücadeleyi vererek Cumhuriyetin kuruluşunda rol almışlardır. Allah onlardan razı olsun mekanları cennet olsun. Şimdi önümüzdeki bir kasım seçimlerine birkaç gün kaldı ancak kim hangi oyu alırsa alsın bu memleket hepimizin halkımız hangi siyasi partiye oy verirse versin bu memleket hepimizin çünkü başka Türkiye yok.

                    Türkiye’de yaşayan etnik, dini veya mezhepsel olarak bu memleket hepimizin onun , bunun , şunun bir zümrenin  veya bir grubun değil hepimizin, biz bu zenginliklerimizle Türkiye’yi oluşturuyorsak bunun değerini bilerek hareket etmemiz gerekir. Ülkemizin huzura ve istikrara ihtiyacının olduğu bu günlerde ülkemizin bir bataklığa sürüklenmeye çalışıldığı gün gibi aşikar iken hala bazı siyasi partilerin PKK terörü üzerinden siyaset yapmasına dikkat çekmek isterim. Türkiye teröre destek veriyor söylemlerini yabancı devletler sürekli işlerken bunu içimizdeki bazı siyasi partilerinde seçim malzemesi olarak kullanarak batının dümen suyuna girmesi bilerek veya bilmeyerek hükümeti ve dolayısı ile devleti zor duruma düşürmek istemeleri gerçekten anlaşılması zor bir durumdur. Bazılarımızın hayranlık duyduğu Batı kendi iç meselelerinde hükümeti eleştirirken dış meselelerde hükümetlerinin yanında yer almalarını bari örnek alın. Dış politikada ve teröre karşı tek yürek olabilmek amacı ile seçim kaygısı olmadan siyasete malzeme yapmanın lügatta karşılığı nedir bilmiyorum ama bu siyasetten Türkiye kaybeder onu çok iyi biliyorum. Başbakanımız Davutoğlu Fırat’ın batısına geçmek isteyen PYD militanlarını iki kez vurduk demesine malum siyasi parti öfke ve kin kusarken diğer muhalif partiler Hükümete destek vermeyerek bir nevi malum siyasi partiye destek vermiş oluyorlar. Belki çoğumuzun bile farkında olmadığı bu vatan toprağı tüm İslam coğrafyasının  ve dünyadaki tüm Müslümanların tek rahat ve özgür ülkesi ve bunun kıymetini her kesimin bilerek hareket etmesi gerekiyor. Tüm  Dünyada İslam ve Müslümanlardan başka eziyet çeken sömürülen zulüm ve dayatmalara maruz kalıp katledilen başka bir toplum yok. Tek güvenli ülke Türkiye olduğu için  ülkenin kıymetini bilelim ve bu coğrafyada farklılıklarımızın bizi kuvvetlendirdiğinin en güzel örneği olan Türkiye Cumhuriyetine yani vatana sahip çıkalım.

            Bir kasım seçimleri Cumhurun devletinde söz sahip olacağı, yönetenlerinde cumhurun hizmetkarı olacağı bir sonuç ile seçimin hayırlı olmasını dilerim. SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR