Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bugün de Ilgın ve Kadınhanı’nı yazacağım

Bugün de Ilgın ve Kadınhanı’nı yazacağım

Dün de bahsetmiştim, Tv42’de ekranlara gelen Seçim Gündemi programımızda yoğun bir şekilde belediye başkan adaylarımızı konuk ediyoruz. Dün Nafiz Solak Beyin Sarayönü’nde ortaya koyduğu başarılı yönetimi ve yapacağı projeleri anlatmıştım, bugün de Ilgın ve Kadınhanı’ndan sizlere bahsetmek istiyorum.

Kadınhanı ile de başlayalım. AK Parti Kadınhanı'nda mevcut belediye başkanı Mehmet Badem'in yerine İrfan Karaca ile seçime girme kararı almış. Böylece AK Parti’nin Kadınhanı Belediye Başkan Adayı da İrfan Karaca olmuş. İrfan Karaca, Kadınhanı’nda ikamet ediyor, muhasebecilikle uğraşıyor. Uzun denebilecek bir süre de Kadınhanı’nda AK Parti İlçe Başkanlığı yapmış, teşkilatın içinde yetişmiş, teşkilata samimi bir şekilde bağlı ve tam bir görev insanı.

Bir kere mevcut Başkanın yaptıklarına da sahip çıkıyor ve başkanlığın bir bayrak yarışı olduğunu da belirtiyor, hiçbir şekilde mevcut başkana karşı nezaketsizlik yapmıyor, bunun da değerli bulduğumu belirtmek istiyorum.

Kadınhanı’nda şu anda yarışan adaylar şöyle: AK Parti İrfan Karaca, İYİ Parti Hulusi Çökgel, Saadet Partisi Refik Cancan, Yeniden Refah Partisi Salih Sunay, Demokrat Parti Uğur Ayvaz, HÜDAPAR Erşan Erman, Bağımsız Türkiye Partisi Gazi Tayfur, Millet Partisi Salih Kara, Milli Yol Partisi Suat Aslan, Gelecek Partisi Yahya Akbaş, Demokrasi ve Atılım Partisi Seda İbrahimoğlu, Zafer Partisi Mehmet Demirel…

Gördüğünüz gibi Kadınhanı’nda 12 tane aday yarışıyor. Bu da doğal olarak Kadınhanı’nda tansiyonu yüksek bir seçimi beraberinde getirmiş oluyor. Ama ben anketlere baktım, açık yazıyorum, AK Parti diğer adaylara göre rahat görünüyor. Tabi ki seçime daha 2 haftadan fazla var ve tabi ki geleceğin neler getireceğini bilemeyiz ve fakat şunu biliyoruz, Kadınhanı’nda görünen, çok ciddi bir hata olmadığı takdirde AK Parti seçimi domine edecek gibi görünüyor. Tabi bu da mevcut AK Parti adayı İrfan Karaca’nın projelerini önemli hale getiriyor. Dediğim gibi mevcut yapılanlar da zaten AK Parti döneminde yapılmış oldu, bu yapılanlara sahip çıkıyor İrfan Karaca... Bir kentsel dönüşüm projesi var, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçtiğimiz hafta Konya ziyaretinde bu projenin temelini zaten atmıştı. Neticede kentsel dönüşüm projesinin tamamlanması Kadınhanı için çok önemli ve o projenin tamamlanacağını ifade ediyor İrfan Karaca. Bununla birlikte Kadınhanı’nın yanından geçen Konya Afyon yolunda önemli çalışmalar yapacaklarını, o bölgenin Kadınhanı’nın ticari hayatına kazandırılabilmesi için projelerin hayata geçireceğini de belirtiyor İrfan Karaca…

Diğer taraftan bir sıcak su bulunmuştu biliyorsunuz Kadınhanı’nda. O bölgeye seralar yapılacakmış ve örtü altı tarımı da Kadınhanı’na kazandırılacakmış.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya biliyorsunuz Kadınhanılı… Bakan Bey, hükümet binasının yenileneceğini ifade etmiş, böylece de resmi işlemlerin büyük bir bölümün yapıldığı Kaymakamlık binası olarak da kullanılan Kadınhanı’ndaki mevcut bina yıkılıp yeni bir hükümet binası yapılacakmış. Bu da Kadınhanı’na değer katacak bir proje tabi. Ayrıca Kadınhanı’nda bir meydan sorunu var, trafik sorunu var, bu konuların da çözüleceğini ifade ediyor İrfan Karaca.

Geçelim Ilgın’a…

Ilgın, Konya’nın benim düşünceme göre çok önemli, gelişime, büyümeye çok açık, başat ilçelerinden… Çok iyi bir planlama ile Ilgın’ın bugünkü ekonomik gücünü en az 10’a katlayacağını çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. AK Parti Ilgın Belediye Başkan Adayı Ömer Apil de bunun farkında. Bunları yazmaya çalışacağım ama isterseniz önce Ilgın’da hangi adaylar yarışıyor, onu size aktarayım.

Evet, Ilgın’da, 13 aday var. AK Parti Ömer Apil, CHP Merve Bektaş, İYİ Parti Hasan Hüseyin Akıncı, Saadet Partisi Halil İbrahim Oral, Yeniden Refah Partisi Mehmet İlbay, BBP İlyas Kılınç, Demokrat Parti Muhuttin Cerit, HÜDAPAR Emrullah Özcan, Bağımsız Türkiye Partisi Yunus Yazgı, Halkın Kurtuluş Partisi Ramazan Kök, Millet Partisi Muharrem Yakın, Milli Yol Partisi Yusuf Sağlam, Demokrasi ve Atılım Partisi Seyit Ali Nadaroğlu, Zafer Partisi Savaş Turan ismi ile seçmenden Ilgın’da oy istiyor. Ilgın’da da yine Aynen Kadınhanı’nda olduğu gibi oldukça mücadelenin yüksek düzeyde olduğu bir seçim süreci yaşanıyor. Sonuç ne olur? Ilgın’da da benim yine anketlerden görebildiğim kadarıyla AK Parti güçlü görünüyor. Tabi böyle olunca da Ömer Apil’in projeleri de önemli hala geliyor.

Yukarıda da ifade ettim, birçok açıdan çok avantajı olan bir ilçe Ilgın. Bir kere halihazırda çok rahat bir şekilde insan çekilebilecek, Konya genelinde, hatta Türkiye’nin birçok noktasında tanınan termal suyu var. Bununla birlikte, canlı bir tarih, Şeker Fabrikası ile birlikte büyümeye gelişmeye açık devasa bir sanayi potansiyeli, özellikle Çiğil bölgesindeki suyun şişelemeye olanaklı olması bu suyun özellikle böbrek hastalıkları için şifalı kabul edilmesi Ilgın’daki diğer avantajlardan birkaçı. Bu arada Konya Afyon yolu Ilgın merkezinden geçiyor, bu yol da pekâlâ ekonomiye kazandırılabilecek potansiyeli üzerinde taşıyor. Ömer Apil beyin de projeleri bu noktada zaten odaklanmış.

Ilgın’a 5 yıldızlı bir otel kazandıracaklarını belirtiyor. Ben kendilerine bu projede acele etmelerini tavsiye ederim, zira Ilgın’daki şu anda var olan tesisler orta ve alt gelir grubuna hitap ediyor daha çok, eğer güzel bir beş yıldızlı otel yapabilirlerse, hem Konya’daki birçok ilçenin önüne geçmiş olacaklar, hem de termal suyu ile birlikte kongre turizmi için de bir alternatif merkeze dönüşecekler, böylece de Ilgın’a üst segmentten de insan çekebilirler ve çok ciddi bir gelir elde etmiş olurlar.

Bununla birlikte Çiğil Suyunun şişeleneceğini de belirtiyor Ömer Apil, bu da bence önemli ve kesinlikle Ilgın’ın marka değerine bir artı olacaktır, Ilgın’a ciddi de akar sağlayacaktır, ifade etmiş olalım.

Ilgın düzenli bir şehir zaten, sadece merkezde biraz daha geniş bir meydana ihtiyacı olabilir, Pazar yeri konusunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Görebildiğim kadarıyla Ömer Apil bütün bu konuları zaten not etmiş ve önümüzdeki seçimin hemen akabinde de hizmet sürecini başlatacak.

Kendilerine muvaffakiyet diliyoruz.

Allah bu ülkeye, aziz milletimize hizmet eden, bu ülkenin hayrına çivi çakan herkesten razı olsun diyorum.

Cumanız da mübarek olsun, yarın siyaset yazmayız artık, pazartesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyaretine odaklanırız diye düşünüyorum, tabi Rabbimiz müsaade ederse… Onun dışında gelecek hafta ilçelerimize Karapınar’la devam edeceğim.

Hepinize esenlikle diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR