Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bülent Arınç Konya’daydı

Bülent Arınç Konya’daydı

Bir ara AK Parti Konya İl Teşkilatının düzenli ve nitelikli bir şekilde düzenlediği AK Parti Konya Tanıtım ve Medya Günleri epey bir zamandır yapılmıyordu.

Neticede epey bir zamandan sonra Tanıtım ve Medya Günleri Programında dün Dedeman Otel’de Sayın Bülent Arınç’la birlikteydik.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı Ahmet Sorgun, Milletvekilleri Sayın Mustafa Kabakçı ve Sayın İlhan Yerlikaya ile Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Sayın Bülent Arınç ile birlikteydiler.

Yine kalabalık bir basın mensubu topluluğu vardı.

Günün en fazla aklımızda kalanı ise AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dündar’ın yemek duasıydı. Gerçekten çok güzel bir dua yaptı.

Ben hiç Cem Evinde yemek yemedim, onun için oralarda nasıl yemek duası yapılıyor bilmiyorum ama yanımızda eski RTÜK Üyesi Abdulvahap Darendeli ile birkaç tane daha Ankara’dan iki önemli misafirimiz vardı, “hepsi, Cem Evlerindeki dua gibi oldu, farklı oldu, güzel oldu” dediler, belirtelim.  

Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ise neden kendisinin Konya önemli olduğunu anlattı. Tabi hepimizi biraz da maziye, o samimi günlere götürdü. Sayın Bülent Arınç, “siyasette stajyerliği Konya’da yaptım” diyor. Merhum Prof Dr Necmettin Erbakan Hocamız ilk bağımsız aday olduğu yıllarda Ilgın ve havalisinde Milli Görüşü, davamızı anlatmış.

Daha sonra Çumra ve çevresindeki yerleşim yerlerine geçmiş ve orada da girmedik kahve, çalmadık kapı bırakmadan çalışma yapmış.

Ben de daha lise 2’deyken siyasi çalışmalara katılmaya başlamıştım. Bizler de samimiyet vardı o yıllarda, İsmil, Ovakavağı başta olmak üzere o bölgede gitmediğimiz mahalle, kasaba, köy kalmamıştı. Bir gün hala unutamam gece 2’ye kadar bir kahvede Milli Görüş’ü anlatmıştım.

Hey gidi günler hey. Samimiyet, iman, inanç Merhum Erbakan Hocamızın ifade ettiği gibi tekeden süt çıkarmıştı, kimsenin başarılamaz dedikleri başarılmış, Türkiye’nin yeniden inşası için insanlar gece gündüz demeden çalışabilmişlerdi.

Tabi sonra iktidar olduk, iktidar iyi mi oldu, kötü mü bilmiyorum, bildiğim hak edilmiş bir iktidar olduğudur. Refah Partisi kapandı, derken AK Parti ve derken bu günlere gelindi. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu. Bülent Arınç gibi bizim gençliğimizde idol olarak, dava büyüklerimiz olarak gördüğümüz isimler ise bugün Başbakan Yardımcısı, Bakan…

O salona öyle baktım, baktım, samimiyet aradım. Yanımda Kon TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer Ağabey oturuyordu, onun hemen yanında takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu vardı.

Karşımda Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay, hemen yanımda Eski RTÜK Üyesi Abdulvahap Darendeli vardı. Bizim aramızda samimiyet vardı sizin anlayacağınız ama salonda samimiyet var mıydı?

Böyle soruyorum ya, bunu kinaye zannetmeyin, bilmiyorum var mıydı, yok muydu, bildiğim bir şekilde o eski samimi günlerin havasını yakalamamız gerektiğidir.

Evet, bir şekilde samimi olmamız, samimiyeti yakalamamız gerekiyor, bunu başarmamız lazım. Yoksa bu çağın Müslümanlarını tarih parayı ve makamı görünce değiştiler, diye yazacak. Bunu engellemek gerektiğini inanıyorum.

Şunu ifade edeyim, Sayın Bülent Arınç gayet samimi bir şekilde soruları yanıtladı dün. Mesela Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda, yaptığı açıklamalar çok önemliydi.

Bugün ülkemizde öyle dedikodular var ki, şaşırıyorsunuz, öyle bilinçli bir propaganda yürütülüyor ki, anlayamıyorsunuz. Olacak iş değil, hakikaten su uyuyor düşman uyumuyor. Zira biliyorum ki özellikle Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda yapılan eleştiriler muhalefetin hassasiyeti olmaktan çıkıyor, Türkiye düşmanlığının dışa yansıması oluyor.

Şaşırtıcı tabi. Ama Sayın Bülent Arınç da ifade etti, devletimizin, hükümetimizin veremeyeceği bir hesap yok. Her şey Türkiye için, bu millet için.

Bu çerçevede de şunu anlamak gerekiyor; Türkiye yeni bir Türkiye oluyor, büyük, güçlü, bölgesinde söz sahibi bir Türkiye.

İşte dün Bülent Arınç’ın açıklamalarında da bunları bulabilmek önemliydi.

Şükür biz o samimiyeti içimizde hissediyoruz, size tavsiyemiz, ülkemizin geleceği için, insanlarımız için ve özellikle de Ümmet için lütfen hepimiz eski günlerimizdeki samimiyetin en azından yüze onuna erişelim.

Evet, AK Partililer, bu bir imtihan, tarihe makamı, parayı bulunca değiştirler diye mi geçeceksiniz? Yoksa makama, paraya rağmen davalarına sadakatsizlik yapmadılar, diye mi geçeceksiniz?

Sizce dünkü Tanıtım ve Medya Günleri programından niye böyle bir soru çıkardım?

Bülent Arınç’ın o eski samimi günleri Konya’da hatırlaması, Kapu Camiinde Cuma Namazı kıldığını ifade etmesi benim için önemliydi.

Dileğim, Rabbim bizleri o çizgiden hiç uzaklaştırmasın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR