Şerife Demir

Şerife Demir

Çikolatalı efsane lezzetler

Çikolatalı efsane lezzetler

Selamün Aleyküm. Bugün sizlere çikolatalı efsane lezzet tariflerim olacak. Ne kadar büyümüş bile olsak çikolata büyüklerin mutluluk kaynağı ve küçüklerin de vazgeçilmezidir.

Öncelikle marketlerde satılan keklerin lezzetinden daha güzel ve lezzetli top kek tarifinin malzeme listesi şöyle. Büyük dikdörtgen cam tepsiye göre göre malzemeleri; 4 yumurta, 1buçuk su bardağı şeker, 1su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı fındık kırığı, 1 paket hazır kakaolu puding, 2 yemek kaşığı sürüm çikolata, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 bardak un.

Tarifi; klasik kek şeklinde önce yumurta ve şekeri çırpıp sonra da bütün sıvıları ekliyoruz. En son sürüm çikolata ve toz pudingi de harca katıp iyice çırpıyoruz. Sonunda kabartma tozu, vanilya, fındık ve un ilavesi yapıyoruz. Unu kontrollü döküyoruz ki hamurumuz çok katı olmasın. Tepsiyi yağlayıp harcı boşaltıyoruz ve fırını ısıtıp 160 derecede pişiriyoruz. Bütün evi şahane kek kokusu sarmış olacak ve şükür sebebi çocuklarımız daha kek soğumadan tadına bakmak isteyecek.

Yine bi rbaşka ve çok kolay bir o kadar da lezzetli tarifimize geçelim. Kakaolu karamelli vazgeçemeyeceğiniz bir tarif olacak. Belki biraz kalorili fakat inanın buna değer.

Malzemeleri; Yarım paket tereyağı, 125 gr yarım su bardağı pudra şekeri, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao ve  un.

Yapılışı; Hamurumuzu yoğurup çok yumuşak olacak şekilde dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. Tart kalıbına yoksa büyük boy cam tepsiye dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında açıp tepsiye yerleştiriyoruz. Çatal ile delikler açıp fazla kabarmasını engelliyoruz. Fırına verip yumuşak şekilde pişirip fırından alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yanmaz, yapışmaz tavada karamel yapmak işinizi kolaylaştıracaktır. Tavayı ocağa alıp 1 su bardağı şekeri ilave ediyoruz. Kısık ateşte karamel şeklini alana kadar fazla karıştırmadan bekliyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz. Hızlıca karıştırıp yarım paket marketlerde satılan sıvı krema ilave ediyoruz. Evinizde kahvaltılık kaymak varsa onu da kullanabilirsiniz. Eğer onu kullanacaksanız 2 yemek kaşığı yeterli olur ve en son 1 çay bardağı süt ilave edip kaynadıktan sonra içine evde olan fındık, fıstık, ceviz veya badem 1 çay bardağı olacak şekilde ilave ediyoruz. Sonra en güzel an tartın üzerine karamelli güzelce her tarafını kapatacak şekilde döküp kaşıkla düzeltiyoruz. Ardından evinizde kalan çikolataları bir yemek kaşığı krema ile eritip karamelin üzerini kapatacak şekilde ya da şekil yaparak ilave ediyoruz. Soğuduktan sonra tadına doyulmaz şahane tartımızı afiyetle yiyoruz.

Bugünün duası; Rabbim yediğimiz çikolatalardan mutluluk bulduğumuz kadar çevremizde mutluluk verecek  insanların da bulunması duasıyla Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR