İshak Orhan

İshak Orhan

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNİ İPOTEK ALTINA ALMAYALIM

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNİ İPOTEK ALTINA ALMAYALIM

Değerli anneler ve babalar!

Ülkemizin eğitim sisteminden rahatsız olmayan yok maalesef. Sistem allak bullak oldu. Mevcut iktidara oy verenler bile bunu dile getirmektedirler.

Eğitim sistemini benimsemeyebiliriz ancak çocuklarımızı sistemin dışında eğitim ve öğretime tabi tutarsak yani diplomalarını almayacak olurlarsa, kamuda iş bulmaları mümkün olmayabilir. Böylece de ileride çocuklarınız sizi suçlayabilirler. Kul hakkına girmiş olursunuz.

Bu sebeple sisteme dahil etmeliyiz onları fakat ayrıca anne ve babalar olarak yanlış öğrenmelerin önüne geçmek için, onlarla özel olarak ilgilenmeli ve terbiyelerini en güzel şekilde vermeliyiz.

Bildiğiniz gibi çocuk günde sadece 6 saat kadar okulda kalmakta ve geriye kalan 18 saat anne ve babanın kontrolündedir. Bu vaktin 8 saatini uyusa bile geriye 10 saat vardır. Yani iş anne ve babaya düşmektedir.

 Elbette okullarımızda iyi bir eğitim yapılması için mücadelemize devam edeceğiz ama çocuklarımızı asla sistemin dışına çıkarmamalıyız. Bu ülke hepimizin ve hepimiz bilinçli davranmamız halinde düzeltebiliriz. Sistemi suçlayan anne ve babalara baktığımda gördüğüm manzara maalesef hiç de iç açıcı değil.

Yani çocuklarına iyi model olamamaktadırlar.

Onları dinden imandan soğutan şikayetçiler mevcut.

Eğitim ailede başlar.

İlk 6 yıl çocuğun en önemli ve hızlı öğrenme dönemidir. Bu yıllarda çocuklarımız ailede doğru eğitim alırlarsa, okullarımızda fazla sıkıntı yaşamayacaklardır. Hatta yanlış yapan arkadaşlarına güzel modeller olarak onların da doğrulara odaklanmalarını sağlayacaklardır.

Anne ve babalar bunun için mücadele etmelidirler. Kaçmak asla çözüm değildir. Maalesef sistemin dışında çocuklarını büyüten aileler taşın altına ellerini koymak yerine şikayet etmektedirler.

Şikayetçi kötü huyludur. Bu durumu düzeltmek için çabalayan kişi ise iyi huyludur. Gelin hep beraber sadece duygularımızı değil, aklımızı kullanarak yanlışları düzeltelim.

Çünkü başka TÜRKİYE yok.

Hoşça kalınız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR