Şerife Demir

Şerife Demir

Covid'siz Bayramlar

Covid'siz Bayramlar

Selamün Aleyküm.  Küslerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Her  ne kadar  son bayramlarımız eskisi gibi kalabalık olamasa da en azından kendi ailenizle güzel bir bayram geçirmenizi dilerim. Eski bayramlar demişken, neydi o eski bayramlar?

Bayram sabahı erkenden kalkıp, sevinçle baş ucumuzdaki bayramlıklarımızı giyer, büyüklerimizin ellerini öper, verirlerse harçlık alır ve kahvaltımızı yapardık. Sonrasında ise bakkala gidip çikolata, cips, kola, çıtır pıtır aldırdık..

Evimize gelen misafirlere önce kolonya, şeker, lokum, yaz ise ayran, kış ise sütlü kahve ikram ederdik. Evde açılmış baklava, su böreği ikramların olmazsa olmazlarındandı.

Kartal arabamızla, amcamlarla beraber iki ailecek, sıkış sıkış bindiğimiz aracımızla gün boyu büyükler, eş dost, akraba ziyaretlerini gerçekleştirirdik. Büyüklerimizin verdiği balon, sakız ve harçlıklarla çok mutlu olurduk.

Covid-19 dönemiyle birlikte bırakın eski bayramları yaşamayı büyükleri, eş dost, akraba ziyaretini evlerimizden dahi çıkamıyoruz.

O yıllarda neredeyse her ailenin içinde ki çocuklardan akrabaların ziyaretlerini istemeyen, bayram muhabbetlerinden sıkılan, tipler vardı. Galiba onların akraba ziyareti olmayan bayram günleri de gerçek oldu. Büyük ihtimalle onlar da şimdi geçmiş günler için bu düşüncelerinden dolayı pişmanlık duyuyorlardır.

Bizlerin okul yıllarında 5 gün okul yerine 2 gün okula gitme özlemimizin gerçekleştiği gibi..

Demek ki Allah (cc.) herkesin duasını kabul ediyor, ama bekleyip görmek gerekiyor.

Şu anda bütün dünya insanlığının tek duası olan her şeyin normale döndüğü, normalleşmenin tüm alanlarda başladığı günleri en kısa zamanda görebilmeyi Rabbim bizlere nasip eylesin inşallah.

Hayırlı Bayramlarınız olsun. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR