Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Dananın kuyruğu bugün kopar!

Dananın kuyruğu bugün kopar!

Konya adına haftanın en güzel haberi bence Karatay’dan geldi.

Birleşmiş Milletlerin çağrısıyla 25 Temmuz 1950'de Bakanlar Kurulunun Güney Kore'ye kuvvet gönderme kararı doğrultusunda Genelkurmay Başkanlığınca görevlendirilen askerler arasında yer alan Konyalı gazi 94 yaşındaki İhsan Damdam, Seul'den Konya'ya gelen heyetle buluştu.

Bir dizi ziyaret için kentte bulunan Güney Kore Seul Büyükşehir Konseyi Sağlık ve Refah Komitesi heyetiyle Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın daveti üzerine bir araya gelen Damdam, kendisine gösterilen saygıdan dolayı büyük mutluluk yaşadı, duygulandı, göz yaşlarına boğuldu. Damdam'ın önünde saygıyla eğilen heyettekiler de duygu dolu anlar yaşadı.

Bu duygulandıran ziyaret neredeyse tüm ulusal basında ve sosyal medyada günlerdir paylaşılıyor.

8 bin kilometre öteden gelip İhsan amcamızın önünde yere kapanan Güney Korelilerin bu saygısı dilerim ki bizim gençlerimize de örnek olur.

Yaşlılara hürmet etmeyen, büyüğüne saygısı olmayan, vatanının ve milletinin kıymetini bilmeyen gençleri gördükçe Güney Korelilerin 75 yıl geçmesine rağmen bizim büyüklerimize gösterdiği saygıya imrenmemek elde değil.

Allah İhsan amcaya sağlık ve uzun ömürler versin.

İSLAM ÜLKELERİ DAHA ÇOK BİR ARAYA GELMELİ!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın 15. Genel Konferansı ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.

57 İslam ülkesinden 187 üyesi bulunan İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın ana gündemi beklenildiği gibi Gazze oldu.

Gazze hepimizin kalbinde yara.

Gazze bizim canımız, ciğerimiz.

Gazze’de İsrail katliamının bitmesi için hepimize görevler düşüyor.

Bu noktada ilk yapılacak olan elbette sesimizi yükseltmek ve bir araya gelerek güçlü bir duruş göstermektir.

Konya’da da böyle bir duruş gösterilmesi o yüzden kıymetliydi.

Dünyadaki tüm zulümlerin İslam ülkelerinde Müslümanlara yönelik uygulandığını hepimiz biliyoruz. Ama tüm bu zulümlere karşın Müslüman ülkeler yıllardır başka hesaplar peşinde koşuyor.

Bir türlü bir araya gelemeyen İslam ülkelerinin böyle bir toplantıda bir araya gelmesi bu yüzden önemliydi. Ama söylemeden edemeyeceğim, böylesine büyük bir teşkilatın çok daha fazla bilinir olması ve çok daha fazla gür sese sahip olması gerekirdi. Bu bir başlangıç oldu.

Konya’nın bu konuda öncü rol oynaması da değerli oldu. Bundan sonra da Konya’nın böyle programlarda inisiyatif alıp önder olması temennisiyle.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ KAYSERİ’DE OLACAK!

Konyaspor adına senenin en önemli maçı bugün oynanacak.

Trendyol Süper Lig’de puan durumunda birbirine yakın olan iki takımın maçında Konyaspor, Kayserispor ile kozlarını paylaşacak.

Bu maç aslında Konyaspor için ya tamam ya da devam maçı olacak. Belki beraberlik yetebilir ama Konyaspor’un işi şansa bırakmamak için mutlak galip gelmesi gerekiyor.

Fakat Kayserispor’da puan durumunda çok rahat değil. 41 puanla, 40 puanlı Konyaspor’un üzerinde yer alan sarı kırmızılılar ligin son maçında Sivasspor’a konuk olacak. Konyaspor ise son maçta Galatasaray’ı ağırlayacak.

Kayserispor, Konyaspor’a mağlup olsa bile son maçta Sivasspor’dan puan alabilir diye düşünüyorum. Ama aynı şeyi Konyaspor için söyleyemiyorum.

Ligde rekorunu devam ettirmek isteyen Galatasaray’ın Konyaspor’a puan vermesi çok kolay görünmüyor. O sebeple Konyaspor Kayseri’den mutlaka 3 puanla dönmeli. Son maçlarda da Kayserispor Sivas’tan 3 puanla dönmeli, içimden geçen bu…

Ama tüm bu söylediklerime gerek kalmadan, bugün düğümün çözülmesi için başka bir formül daha var.

Beşiktaş Hatayspor’u, Ankaragücü Pendikspor’u, Gaziantep ise Karagümrük’ü yenerse dananın kuyruğu bugün kopar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR