İsmail Poçan

İsmail Poçan

Darbe girişimi sonrasında tiyatro oynayanlara sevgiler!

Darbe girişimi sonrasında tiyatro oynayanlara sevgiler!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar devam ettiği gibi millet de iradesini meydanlarda sürdürüyor. Kahramanlarımız, 8 gün geçmesine rağmen yılmadan yorulmadan çoluğuyla çocuğuyla nöbetine devam ediyor.

Özellikle daha önce darbe günlerini yaşamış vatandaşlar ise daha bir dirençli.

Onlar ‘Millet sabahlara kadar sokakta. Hiçbir asker postalının sesi yok. Galiba herkes 12 Eylül’ü çok çabuk unutmuş’ derken birilerine mesaj da veriyorlar.

Darbeyi savunanlar ve bunu hala bir oyun olarak görenler durumun vahametini o teröristlerin postalları altında inim inlerken belki anlardı.

Herkes bir olmuşken cuntacılarının tanklarının karşısına etten duvar örerken onlar hala Erdoğan düşmanlığının peşindeydiler.

Ama kendilerini hiç belli etmeyenler de var. İçten içe paralel sevicisi, malum organlarının korkusundan en iyi vatansever olmuşlar. Herkesten öndeler bağırıyorlar, çağırıyorlar…

Bunlar OHAL’e de karşı. İçindeki o Erdoğan düşmanlığı her şeyin önüne geçmiş. Darbeyle Erdoğan’ı öldürseler göbek atarak onların safına geçecek şeref yoksunları var.

Vatan, millet umurunda değil. Tek derdi Erdoğan. Allah akıl feraset versin.

Ama bazı vatandaşta nöbeti ve desteği yanlış anlamış durumda. Caddelerde sokaklarda onlarda terör estiriyor. Drift atanları mı ararsın kornalara yüklenenleri mi ararsın, yolun tam ortasında durup inip oynayanları mı ararsın resmen şova gelenler var. Onların derdi nöbet filan da değil. Rahatsızlıktan başka bir şey verdikleri yok. Olağanüstü günlerden geçiyoruz diye olağanüstü şeyler yapmanın bir anlamı yok.

Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen bazı firmalar 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından basın yayın kuruluşlarına reklam verme yarışına girerek kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Türkiye geneli firmalar olduğu gibi bu furyaya Konya’dan firmalar da dâhil oldu.

Bugüne ağzı açılmayanlar en büyük paralel düşmanı olmuşlar. Kusura bakmayın da yemezler.

Son söz olarak ihanetleri bugün ortaya çıkmayanlar, darbeyi savunanlar, darbe başarılı olmadı diye üzülenler, milletin kanıyla yazdığı bu destanı ileri geri konuşarak küçük düşürmeye çalışanlar…

Sizin ihanetiniz bugün ortaya çıkmasa bile sevinmeyin, içten içe paralel sevicisi olan sizlerin cezasını da tarih kesecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR