İsmail Koç

İsmail Koç

DEĞİŞİME HAZIR OLUN!

DEĞİŞİME HAZIR OLUN!

AK Parti 3. Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden partinin başına getirdi.

Kongre büyük bir coşkuyla bir şölen havasında gerçekleştirildi. Zaten bu AK Parti’de bir gelenek haline geldi. Nasıl Erdoğan Davutoğlu’na, Davutoğlu da Yıldırım’a koltuğu büyük bir nezaketle, şölen havasında devrettiyse, Yıldırım da Erdoğan’a koltuğu bu şekilde devretti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının satır aralarında çok önemli ifadeler yer aldı. Erdoğan, yeniden genel başkanlığa gelir gelmez, ayağının tozuyla hedefleri daha yükseğe koyan açıklamalarda bulundu.

Artık %34’lerle, 40’larla iktidarlara gelme dönemi bitti. Çıta artık yüzde 50+1’dir.” dedi. Yüzde 50'nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve 16 Nisan halk oylamasında gördüklerini ve 2019 seçimlerinde kazanmak istiyorsak, şimdiden kolları sıvamalıyız.” diyerek teşkilatlara çok çalışma mesajını da verdi.

“Üye sayısı 10 milyonun üzerinde olan bir parti, seksen milyona ulaşma konusunda sıkıntı çekemez, çekmemeli. Hiçbir şey yüz yüze görüşmenin yerini tutamaz.” diyerek de aslında teşkilatların yeni dönemdeki çalışmalarının şifrelerini de vermiş oldu. 

Erdoğan teşkilatların yenilenme süreci ile ilgili de çok önemli açıklamalarda bulundu.  “Hedefimiz inşallah, bu yılsonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenilenmeye gitmek. İnşallah, bu olağanüstü kongre ile beraber il, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını da inşallah halkımızla paylaşacağız. Gençler sağ olasınız. Ve 18-25 aralığındaki genç kadroların bugün nasıl ki bu listede yer alıyoruz, inşallah il, ilçe, belde teşkilatlarında da yer alacaklar.” diyerek teni dönemde büyük bir değişimin yaşanacağını ve gençlerin daha çok sahada yer alacağını ifade etti.

Aslında AK Parti’nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu yeniliklerin başında bu değişim ve dönüşüm geliyor. Keza Erdoğan’sız AK Parti teşkilatları 998 günde çok güç kaybetti, yoruldu. Bir değişim artık olmazsa olmaz haline gelmişti.

Kamuoyunun da beklentisi bu yöndeydi. Bu konuda çok kısa süre içinde çalışmalara başlanması, Konya’da da büyük bir değişimin yaşanması bekleniyor. Şu ana kadar Konya’da öne çıkan bir isim yok ancak kesin olan Konya’da AK Parti teşkilatlarının şekillenmesinde Ahmet Sorgun’un son sözü söyleyecek olması olacaktır.  

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde belediye başkanlarına çok önemli mesajlar göndererek,  “Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz.” diyerek belediyelere uyarıda bulundu. 

Kimseyle kişisel bir husumetlerinin olmadığını ancak milletin geleceğinin çalınmasına da kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan’ın

“İsterse babamın oğlu olsun, kimin bir yanlışı varsa onun karşısında yer alırım.” sözü kararlılığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Recep Tayip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olması ile birlikte hem AK Parti hem de Türkiye için yepyeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemin aktörleri de yeni olacak.

Teşkilatlarda bir takım değişiklikler yapıldıktan sonra 2019 yılı seçimleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilerek, Türkiye’nin önü açılacaktır.

Türkiye Erdoğan ile birlikte 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için vites yükseltiyor.

Değişime ve dönüşüme hazır olun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR