İsmail Koç

İsmail Koç

Demokrasi darbesi

Demokrasi darbesi

15 Temmuz tarihi Türk Siyasi tarihinin kara lekelerinden bir tanesi olarak tarihteki yerini aldı. Tarih 15 Temmuz’u. Fettullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup hain askerin bir darbe kalkışması olarak hatırlayacak. Bir de tabi ki milli iradenin, demokrasinin darbeyi nasıl alt edebileceğini…

Türkiye son yılların en büyük demokrasi sınavını verdi ve bu sınavdan alının akıyla çıktı. Milli birlik ve beraberliğe kasteden hainler daha önce olduğu gibi bir kez daha Türkiye’yi kötü emellerine alet edemediler.

Bir ülkenin askeri kendi vatandaşına nasıl ateş edebilir?

Bir ülkenin helikopteri Millet Meclisine nasıl bomba atabilir?

Bunlar bu ülkenin çok da alışık olduğu durumlardan değildi. Türk askerinin kendi vatandaşın silah doğrultması vicdanlarda kapanması zor yaralar oluşturdu.

78 milyon tek yürek oldu ve darbeye geçit vermedi. Türk milleti bir destan yazdı. Bunun adı da demokrasi destanıydı.

Konya’da tüm Türkiye’de olduğu gibi bu kritik dönemde üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Çoluk çocuk, genç yaşlı sokaklara dökülerek milli iradeye sahip çıktı. Valilik çevresinde adeta etten duvar örerek Cuntacılara, darbecilere, hainlere fırsat verilmedi. Uzun araç kuyrukları oluşturup cuntacılara en büyük mesaj verilmiş oldu.

15 Temmuz gecesinin en tüyler ürpertici anlarıysa camilerden yükselen sela sesleri oldu. Bu ana şahit olup da tüyleri ürpermeyen yoktur sanırım. Sela üç durumda veriliyor. Birincisi malumunuz vefat durumunda, ikincisi Perşembe gecesi Cuma’dan önce, üçüncüsü de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan durumlarda veriliyor.

Bu büyük millet bir kez daha zor durumlarda nasıl kenetlenebildiğini dosta düşmana bir kez daha göstermiş oldu.

Devletin ta sinir uçlarına kadar sinmiş bu terör örgütünün ve onun yandaşlarının kökünün kazınmasının zamanı gelmiştir.

Hatta bu vesile ile vatan hainliği konularında bu hainlerin bu cesareti tekrar bulamamaları için idam cezasının da gündeme getirilmesi gerekiyor.

Son yaşananlar bir kez daha gösterdi ki bu cennet vatanda bu millete rahat yok. Her zaman içte ve dışta bulunan hainlere karşı uyanık olmalıyız. İslam âleminin düşmeyen son kalesi Türkiye tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdi ve örnek oldu. Her şerde bir hayır vardır ya. Yaşanan bu olaylarla inşallah demokrasimizi daha da güçlendirerek çıkmayı başarırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR