İsmail Poçan

İsmail Poçan

Kur'an'ı gönüllerine yazıyorlar

Kur'an'ı gönüllerine yazıyorlar

Okulların tatile girmesiyle birlikte camilerde yaklaşık 1 ay önce başlayan Yaz Kur’an Kursları yoğun ilgiyle devam ediyor.

Yaz Kuran Kurslarında çocuklara hem Kuran öğretiliyor hem de dini ve ahlaki konularda her türlü eğitim veriliyor.

Kur’an öğrenmek için camilere akın eden çocuklar hem öğreniyorlar, hem de öğreticilerin gözetiminde keyifli dakikalar geçiriyorlar.

Çocukların mutluluğu ise gözlerinden okuyabilirsiniz.

Mahallemizin camiini ziyaret ederek bende bu eğitimi yakından gördüm. Bizim zamanımızda herkes gelmezdi. Gelse bile az bir zaman sonra bırakırdı. Kızlar ve erkekler olarak tüm yaş grupları aynı yerde Kur’an ve dini bilgi eğitimi alıyorduk.

Ama şimdi durum ise çok farklı.

4-6 yaş grubu, 7-14 yaş grupları için ayrı ayrı 6 tane sınıf var. Bunların başında da öğreticileri tek tek çocuklara dini eğitimi en iyi şekilde vermenin gayreti içerisindeler. Öğrenci sayısı ise 25 ila 30 arasında değişiyor. Eskiden olduğu gibi 80 kişiyle değil. Böyle eğitimin daha verimli olacağını düşünüyorum.

Çocuklara daha küçük yaşta Kur’an ile camiyle mihrabıyla, minaresiyle, kürsüsüyle tanışıyor ve zihninde ayrı bir yer ediniyor.

Yine günlük hayatımızda lazım olan temizlik, anne babaya karşı görevleri, Allah’a karşı görevleri, Peygamberimize karşı görevlerini çocuklara anlatılıyor.

Ayrıca her yaş grubuna yönelik etkinlik kitapları da var.

Çocukları boyama yaparak da dinini öğreniyor. Kısacası çocukları sıkmadan eğitim vermek için sosyal etkinliklerde mevcut.

Ailelerde durumun farkında ve çocuklarını Kur’an eğitimini tam zamanında alması için göndermişler.

Karatay Bulgur İmam Ağalar Camii İmamı Yakup Önder de tam bu noktada ailelere çocukların bu bilgileri bu yaşlarda öğrenilen bilgileri ömür boyu unutulmadığını unutmamaları gerektiğini ve çocuklarını kurslara göndermelerinin altını çiziyor.

Önder ayrıca camilerde Kur’an eğitiminin yanında bugün toplumda edebi, ahlakı verilmezse  Kur’an öğretip edepten mahrum kalırsa kuru kuruya öğretmenin faydasının olmayacağı görüşünde.

Haksızda değil.

Kur’an çocuklara bırakılacak en güzel miras. Çevremizde görüyoruz. Bu yaşlarda o çocuk camiye gitmezse daha sonra oraya ancak öldüğünde gidiyor. o yüzden Çocuklarımızı Kur’an ile buluşturalım, dinini öğrensin ve zihni daima açık olsun.

Bunda Yaz Kur’an kurslarının da payı büyük. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR