Sami Gediz

Sami Gediz

DİŞİMİZE GÖRE VALİ Mİ İSTİYORUZ?

DİŞİMİZE GÖRE VALİ Mİ İSTİYORUZ?

Bildiğiniz üzere Valiler kararnamesi yayınlandı ve Valimiz Aydın Nezih Doğan Van Valisi olarak atandı yerine ise Elazığ Valisi Muammer Erol Konya’ya atandı. Öncelikle bu atama hayırlı olsun diyelim. İlk olarak Valimiz Aydın Nezih Doğan ile başlayalım…

Valimiz Aydın Nezih Doğan geldiği günden bu yana Konya’da güzel projelere imza attı. Ufku, vizyonu genişti ve bunu yaptığı projelerle gün yüzüne çıkardı. Mesela Karapınar için yüzyıllarca unutulmayacak Güneş Enerjisinden elektrik santrali projesinde büyük emeği var. Konya’da ki teşvik ve yatırım konusunda birçok kişiye öncü oldu. İş adamlarını örgütleyerek okul yapmaları konusunda teşvik etti. Çocuk yuvaları ve Huzurevi’ni sık sık ziyaret ettiklerini çoğu kimse bilmez. Özellikle Vali Bey’in eşi Hatice Hanım çocuk yuvasının müdavimlerindendi. Çocuklar kendisini anne diye karşılıyorlardı. Geçtiğimiz bayramda çocuk yuvasına ziyarete gittiğimizde bir manzara gözümün önünden hiç gitmiyor. Bir çocuk Vali Bey’in bacağına sarılıp ‘Baba’ diyordu. O kadar sıkı sarılmıştı ki hiç bırakmak istemiyordu. Vali Bey ve eşi bu konuda hassastılar. Aynı şekilde Huzurevi’ne habersiz bir şekilde giderek kontrol yaptıklarını ve yaşlılara nasıl davranıldığını, durumlarını, inceliyorlardı. Maddi durumu kötü olan gariban ailelerle de gizli gizli ilgilendiklerini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Konya’da uyumlu bir çalışma sergiliyordu. Konyaspor içinde büyük emeği geçti. En son Ali Selvi Bey’le bir proje hazırlıyorlardı. Bu kadar azimli çalışma ve projelerin karşılığında Van’a Vali olarak atanması bana ilginç geldi. Hesaplar neye göre yapıldı tam bilemiyorum ama daha üst yerlere terfisini bekliyordum desem yalan olmaz. Belki Van için tecrübeli ve bilgili bir Vali’ye ihtiyaç vardı en uygun olarak Sayın Doğan’ı gördüler. Farklı açılardan bakmak mümkün. Kendisine Konya için yaptıkları hizmetlerden dolayı minnettarız. Kendisi Van’a tayin olsa da bir memleketinin de Konya olduğunu unutmamasını dileriz.

YENİ VALİMİZİ TANIYALIM

Gelelim Elazığ Valisi Muammer Erol Bey’e… Ona artık Konya Valimiz diyebiliriz. Elazığ’dan bir Vali’nin Konya’ya geleceğini duyunca Elazığ’dan gazeteci arkadaşımı arayıp kendisi hakkında biraz bilgi alayım dedim. Öncelikle Konya’ya çok çabuk uyum sağlayacak bir yaşam tarzına sahip, Muhafazakâr biriymiş. Elazığ’da basın camiasından birkaç arkadaşla ters düşmüş. Kendisinin konuşmasının içerisinden cımbızla kelimeleri çekerek haber yapmışlar. Bu haberler kendisini rahatsız edince gazetecilere karşı bir mesafe koymuş. Vali Bey daha gelmeden geçmişte yaşanan olaylarla bir yıpratma kampanyası başlatmanın anlamı yok. Kendisi son derece mütevazi, ılımlı bir kişilikmiş. Yurtdışında dil eğitimi ve enformasyon eğitimi almış. Kendisi Kayserili ama hangi şehre giderse o şehirli olan ve kendi şehri gibi çalışan bir Vali olduğunu söylediler. Mesela spor konusunda Elazığspor’un toparlanması için çaba harcayan isimlerdenmiş. Tahminim Beşiktaş’ı tutuyor. En son Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile fotoğraf paylaşılmış. Sosyal bir kişiliği varmış. Konya’ya uyum sağlaması çabuk olur diye düşünüyorum. Şimdiden Konya’yı tanımak için araştırmaya başlamış. Vali Bey aynı zamanda 3 çocuğu olan bir ev reisi. Gazetecileri toplantıdan kovdu şeklinde haberler yayınlanmıştı fakat bu haberlerin çarpıtılma olduğunu öğrendim. Programda zaten gazeteciler haberlerini tamamlayacak gerekli görüntü ve bilgiyi almışlar. Özel paylaşılacak konuları dile getirmek için gazetecilerden ricada bulunmuş. Bu tür olaylarla bir İlin Valisi yıpratılmamalıdır. Uzun lafın kısası Mevlana Diyarı Konya’da Vali görevini yürütmek güzeldir. Yeni Valimiz umarım başarılı işlere imza atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR