Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Dokuzun Beli

Dokuzun Beli

Konyaspor’un sezon başı itibariyle ligde her şeye rağmen çok dengeli bir kadrosu olduğunu düşünüyordum. Konyaspor’un diğer kulüplere göre güçlü mali yapısı Konyaspor’u diğer pek çok kulübün önüne taşıyordu.

Yaz kampıyla birlikte takımın iyi çalışmadığını ve uzun vadede bunun bedelinin çok ağır olacağı görüşümü defalarca dile getirdin. Konyaspor’un yaz kampını verimsiz geçirmesi, hafta içi antrenmanların, 5 e 2 pas çalışması dışında boşa geçmesi bize geleceğin karanlık ve sıkıntılı olacağını söylüyordu. Yazın insanın kasları sıcakla birlikte gevşer ve çok kolay kondisyon yüklemesi yapabilirsiniz. Kışın ise vücut sertleşir, ne yaparsanız yapın yazın ki gibi kasları gevşetemezsiniz.

Rıza Çalımbay’ı bu sebeple deyim yerindeyse yerden yere vurdum, Rıza Çalımbay’ın Konyaspor’a sabotaj yaptığını bile söyledim. Gün oldu, devran döndü haftalar geçtikçe Konyaspor’lu oyuncular sapır sapır dökülmeye başladı. Konyaspor ligin ikinci yarısında sakatlıklar sebebiyle hiç tam kadro çalışamadı. Sakat oyuncular takımın tam kadro çalışamamasına sebep oldu.

Ömer Ali, Diagne, Jonsson, Hurtado, Jevtovic bunlar Konyaspor için çok önemli oyuncular. Sakatlanan oyuncu 2-3 hafta çalışamıyor ve maç temposunu kaybediyor. Konyaspor 9 haftadır kazanamıyor bunda sakat oyuncuların etkisi çok ama çok büyük.

Sakatlıktan çıkan oyuncunun hazır hale gelmesi ve maç temposu yakalaması da çok kolay olmuyor. Hurtado sakatlığı atlattı ama henüz maç temposu ve formunu yakalayabilmiş değil. Yatabare sezona iyi başlamıştı sakatlık sonrası oda yokları oynuyor. Jonsson ve Jevtovic’i haftalardır bir arada oynatamıyoruz. Eleştiriyor olsak ta Volkan verilen görev yerine getirmeye çalışıyor.

Hücum bölgesinde de haftalardır Ömer Ali olmayınca gol atamıyorduk. Bu hafta Ömer Ali sahadaydı ama onu tamamlayan Skubic yoktu. Uğur defansta görev yaptı ama Filipovic yoktu.

Aykut Kocaman uzun vadede Türkiye’nin en iyi teknik adamlarından biri, ben anlık reaksiyon kabiliyeti kısıtlı olmasına rağmen Aykut Kocaman’ın Konyaspor’da olması büyük şans.

Konyaspor’un önünde bir süreç var, bu kadro formunu yakalayabilirse kazanamayacağı maç yok. Konyaspor’un elinde iyi kadro var Flipovic-Diagne defans hattını sezon başından beri hiç göremedik. Skubic sağ kanattayken Ömer Ali-Jahovic hücum hattı başarılı maçlar oynadı.

Ben bu hafta Ankara deplasmanında, geride kalan 9 haftanın aksine çok farklı bir Konyaspor izleyeceğimizi düşünüyorum. Konyaspor iyi takım ve kaliteli bir kadroya sahip, bunu söylerken sezon sonu kadroda revizyon yapılması gerekliliğini de atlamamak lazım.

Bu takımın çok iyi bir santrafora ihtiyacı var, sol kanatta etkili oyuncuya ihtiyacı var.

Zor günlerde Konyaspor’a fayda sağlamayan oyuncular izledik, bu oyuncuları ‘’dokuzun belinde’’ bırakacaksın oradan nereye giderlerse gidecekler.  İsim zikretmeyeceğim ama bu gereksiz adamlar yerine, 20 yaşındaki Erdon’a şans vermediğimiz için hem yönetim, hem de Aykut hoca büyük pişmanlık yaşıyordur.

Ben kendi adıma Konyaspor’a güveniyorum, endişeye mahal yok. Bu takım zorlukların üstesinden gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR