İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Eksiklerin olduğu haftada galibiyet moral oldu

Eksiklerin olduğu haftada galibiyet moral oldu

Şans mı şanssızlık mı? İnanın adını ne koyacağımı bilemedim.

Aynı anda sakatlanan forvetler, diğer as ve hamle oyuncularının sakatlanması İsmail Kartal’ın işini bir hayli zorlaştırdı. Bütün bunlara rağmen kazanan bir takım Konyaspor... Geride kalan haftalarda rakiplerine karşı puan kaybetmese bütün olumsuzluklara rağmen zirveye oynayan bir Konyaspor izleyecektik. Üst tarafla puan farkının çok olmaması umutlandırırsan alt tarafla da puan farkının açılamaması hala tedirgin etmekte! Garip bir lig oluyor bu yıl...

Erzurumspor maçında farklı bir taktikle sahaya çıkan Konyaspor, top rakipteyken 5-3-2 dizilişiyle oynasa da aslında forvetlerin yokluğunda 3-5-2 dizilişi ile sahaya çıkmak zorunda kaldı. Bu dizilişle orta saha hakimiyetini alan yeşil beyazlı takım defansta da rakibine pozisyon vermedi. Uğur Demirok, Adil ve Abdülkerim kale gibi sağlamdı.

Rakibin 10 kişi kalmasıyla penaltı vuruşu sonrası 1-0 öne geçen Konyaspor, ilk yarıda 10 kişiye karşı nasıl bir taktikle oynaması gerektiğini algılayamadı. Bu oyuna Erzurumspor’un kapanması da etken oldu. İkinci yarıda ise daha çok pas yapıp, daha çok pozisyona giren Konyaspor, Amir’in kolayı başaramayıp zoru başardığı golle farkı 2’ye çıkardı. Amir bu golle Maradona’yı da anmış oldu.

3-5-2 dizilişinde çok fazla oyunun içerisine dahil olamayan Skubic, bir süre bizimle birlikte maçı sağ çizgiden izledi. Skubic’in arkasını ise Adil çok iyi kapattı. Arkasında Abdülkerim olduğu İçin rahat oynayan Ghuilerme, zaman zaman çıkış yapsa da daha çok etkili olması gerekiyordu.

Sırtı dönük ya da pivot santraforun olmaması Konyaspor’un atak anlayışını da değiştirmesine neden oldu. Erdon, arkadaşlarının önünü açmak adına boş koşuları yerinde yaptı. Hurtado ise serbest oynadı. Zaman zaman ileride top bekleyen Hurtado, geriye geldiğinde ise oyuna yön verdi. Boş alanda rakibe nokta paslar veren Hurtado, dar alanda girdiği gereksiz çalımlarla yine sakatlanma riskiyle karşı karşıya kaldı. Ben yine de oynayarak maç eksiğini kapatacağını düşünüyorum.

Ömer Ali ile Levan oyuna sonradan girdi. Ancak uzun süredir oynamadıkları için formlarına tam anlamıyla kavuşamadıkları görüldü. Her iki isim de çok değerli Konyaspor için çok değerli, bu yüzden bir an önce eski formlarına kavuşmaları gerekiyor.

Konyaspor sonuç olarak haklı ve yerinde bir galibiyet aldı. Oyun olarak pek de tatmin etmese de sakat oyuncuların dönmesiyle birlikte daha da istediğini yapan bir Konyaspor izleyeceğimize eminim. Sakatlıkların artması sağlık sorunları ortadan kalkınca kadronun tamamının hazır olacağı anlamına geliyor.

Genç Ahmet için de ayrı bir parantez açmak lazım. Çok heyecanlı, birşeyler yapıp faydalı olmak istiyor. Ancak bazen oyun içerisinde şaşırıyor. Oynadıkça daha iyi bir Ahmet izleyeceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR