Şerife Demir

Şerife Demir

Eleme sürecindeyiz, dikkat edelim!

Eleme sürecindeyiz, dikkat edelim!

Selamün Aleyküm saygı değer Yeni Haber okurları.

Şuanda gündem hatta hayatımız koronavirüs oldu. Dünyaya gözünü açan bir bebeğin bile hayatını bu virüs etkiliyor.Mesela dünyaya gelmiş fakat ciğerleri gelişmemişse küvözde olan o bebeğe annesi sokağa çıkma yasağı varken süt götürebilmek için izin belgesi almak zorunda kalıyor. Yada 90 yaşındaki teyzemiztorunlarına hasret ancak ekrandan görüntülü konuşuyor, kokularını içine çekemiyor sımsıkı sarılamıyor.

Peki, ne yapılması lazım?Bilimsel yada korunma yöntemlerini herkes yeterince konuşuyor. Manevi olarak bu bela musibette çoğuna ibret olmuyor.Maalesef bu musibetten altının kumla beraber süzgece alındığında elenince dökülüp süzgeçte altınların kalması gibi ibret alıp kendini toparlayan, tövbe istiğfara devam edip yüzünü Allah’a çevirenler, hayatına çeki düzen verenler, Mevla’nın emrettiği gibi yaşamaya başlayanlar süzgeçte kalacak. işte bu süreçler eleme sürecidir. Allah’ım kimler kalacak, kimler dökülecek diye örnek vermişti hocamız. Hala ibret almayanlar var. O insanlara Cenabı Hak ne yapsın.Hala yediğini içtiğini paylaşanlar, izlediği diziyi sinemayı anlatanlar, akşama kadar pasta börek temizlikle vaktini geçirenler…Yazık vallahi yazık.Bana dönün diyor Allah Teala.Bana dönün, kaza namazlarını kılın, hatimler okuyun, tefsir, siyer, hadis okuyun, nafileyi çoğaltın…Televizyon, telefon başında öldürüyor vaktinin çoğunu büyük bir kesim. Allah, kaldırırmı bu belayı?!

Kâbemiz, camilerimiz ilim meclisleri, sohbet dergâhları, Kur-ân Kursları…Mevlâ öyle birkızdı ki bizlere hepsini elimizden aldı.Birtek ezanımız kaldıelimizde ve ezan sonrası yapılan dualarımız.Bizler dualara elimizden geldiği kadarıyla balkondan, camdan çıkıp Amin diyoruz.

Taki 2 gün önce elim açık kaldı.Duayı hoca efendi yarıda kesti.Ne olduğunu şaşırmış vaziyette içeri girdim.Sonradan anlaşıldı ki müftülüğü arayıp şikâyette bulunmuşlar.Meğerbencil ve iman yoksunu insanlarmış. Ülkemiz nüfusunun güya yüzde sekseni Müslüman.Bu şikâyet nereden çıktı,en çok duaya ihtiyaç duyduğumuz andayız derken şok üstüne şok yaşadım.Şimdide iman eksiği zayıf cahiller topluluğu ramazanda oruç tutulacak mı diye sormaya başlamışlar müftülüğe.

Geçtiğimiz Cuma akşamı yasağa 2 saat kala açlık korkusuyla niye erken haber verilmedi diye marketleri talan ettiler.Peki Mevla 1400 yıl önce ölüm var ölüm diyor düşünen varmı?

Allah’a emanet olun. Duanızda olmak duası ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR