İshak Orhan

İshak Orhan

Özünü bilen için korku değil, sevgi ön plandadır

Özünü bilen için korku değil, sevgi ön plandadır

Korkutmak değil sevdirmek, ön plandadır. Toplumumuzda büyük oranda korku kültürü hakimdir. Bu sebeple insanlarımız güçlü olandan değil, güçlü görünenden hep korkuyorlar.
               
Güçlü olan sadece Allah’tır. Elbetteki Allah'tan korkmalıyız. İnsan olarak dünyaya gelmiş her varlık eşittir. Ve kendi özünün farkına vararak yaşamalıdır.
 
Ne zaman ki, her birey kendi gücünün diğerleri ile aynı olduğunu, çünkü insan olarak eşit varlık olduğunu bilir, işte o zaman mutlu olur.
 
Peki, bunu nasıl başaracağız? Elbette eğitimle. Özünü bilme eğitimiyle.
 
Özünün, Allah'ın Hz. Adem'e üflediği ruh olduğunu fark ettiren bir eğitimle. Özünü yani kendini bilen Rabbini bilir. Gücünü Rabbinden aldığının bilincinde olan insan kadar hiç bir şey güçlü olamaz.
 
Özümüzü bilen insanlar olmamız dileklerimle.
 
NOT: Her insan yaratılıştan çıplak yaratılmıştır. Sonradan giydirilir. Bu sadece giysi giydirmek olarak düşünülmemelidir. Düşünceler de bir tür giysidir. Beynin giysisi elbette. İkincisi çok daha önemlidir. Çünkü bir insan giysisiyle karşılanır ama bilgisiyle uğurlanır.
 
KALABALIK SİTELERDE OTURANLARIN DİKKATİNE!
 
Siteleriniz ne kadar güvenlikli olursa olsun, düşman içeride ise ve renk vermiyorsa işiniz daha da kötü olacaktır.
 
Yaşanmış bir olay. Lütfen dikkat!
 
BİR ANNENİN FERYADI!
 
"Hocam hayırlı sabahlar ben size bir şey danışmak istiyorum. Oturduğum sitede 13 yaşında bir erkek çocuğu parkta cinsellikle ilgili başka çocuklara teklifte bulunuyormuş. Hiç bilmiyorduk. Ta ki komşumun oğluna da teklif edince durum ortaya döküldü. Anne baba inkar ediyor. Biz çocuklarımıza da bir sıkıntı olur mu diye çok korkuyoruz. Ne yapabiliriz? yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca hocam uygun bir vaktinizde sitemizde sizi görmek istiyoruz. Buyurun gelin fikirlerinize ihtiyacımız var. Saygılar."
 
YORUM: Bu kardeşime teşekkür ediyorum. Gerekli bilgilendirmeyi yaptım elbette. Ve bu mesajı isim vermeden yayınlamak için kendisinden izin de aldım. Ki bütün anne ve babalarımız çocuklarımıza sahip çıksınlar. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Onlar bizim her şeyimiz.
 
Çocuklarınıza sınırsız cep telefonu, internet kullanma imkanı ve televizyon izleme fırsatı verirseniz ve onları başıboş bırakırsanız, her türlü yanlışa sapabilirler. Burada suçlu olan çocuktan çok anne ve babadır. Çocuk onlara emanettir. Doğruyu yanlışı en güzel şekilde öğretmeliler ve 24 yaşına kadar da takip etmelidirler çocuklarını. Değilse sadece kendilerine değil bütün insanlarımıza zararları olabilir. Sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR