İsmail Koç

İsmail Koç

Engellenemeyen yükseliş

Engellenemeyen yükseliş

Torku Konyaspor fırtınası Spor Toto Süper Lig’i kasıp kavurmaya devam ediyor.  Namağlup seri ligde 8, toplamda 15 maça, artarda galibiyet serisi ise 4 maça çıktı.

Ligin ikinci yarısında tam anlamıyla muhteşem bir Konyaspor izliyoruz. Geçen sezon toplanan 46 puan şimdiden ligin bitimine 9 maç kala toplanmış durumda bulunuyor. Bu performans devam ederse Torku Konyaspor’un 60 puanı görebileceğini düşünüyorum.

Gaziantep maçı ile ilgili olarak değinebilecek en önemli nokta Torku Konyaspor’un farklı bir galibiyeti kaçırdığı, ev sahibi ekibin kalecisi Karcemarskas’ın kalesinde devleşmesi oldu. Gaziantepspor’un yarısı kelecisi, yarısı da takımın geri kalanı kabul edilebilir. Zaten maçtan sonra Aykut Kocaman ve Torku Konyasporlu oyuncular Karcemarskas’a övgü dolu sözler söyleyerek hakkını verdiler.

Torku Konyaspor, Gaziantepspor maçında rakibinden toplamda 5 kilometre fazla koşmuş. Bir tek bu ayrıntı bile aslında Torku Konyaspor’un bu sezonki çıkışının şifrelerini anlatıyor.

Torku Konyaspor bu sezon her maçta rakibinden çok fazla koşup mücadele ederek adeta bir kişi fazla oynadı. Taraftar desteği buna bir kişi daha ekleyince sonuç malum…

Namağlup bir Torku Konyaspor.

Bu sezon ligin en dikkat çeken takımı Torku Konyaspor. Bu başarıda en büyük pay tabi ki Aykut Kocaman’a ait.  Kurt hoca eldeki imkânlarla yapabileceğinin en iyisini yapıyor. Her ne kadar Torku Konyaspor bazı futbol bilmez kişilerce defansif oynağı noktasında eleştirilse de Aykut Kocaman en doğru şekilde takımı sevk ve idare etmeye devam ediyor. Top rakip takımına geçince Torku Konyaspor rakip olarak topun arkasına geçip savunma yapıyor. En uçta oynayan Rangelov’dan başlayan baskı rakibi top kaybına zorlayıp oyun kurmasına imkân vermiyor.

Torku Konyaspor’a yıldızı olmayan takım deniliyor.

Doğru bir tespit çünkü Yeşil beyazlıların tüm oyuncuları ayrı ayrı birer yıldız. Takım olabilmekten bahsedilir ya hep, Torku Konyaspor bu sezon tam anlamıyla bir takım oldu. Bu da doğal olarak alınan sonuçlara yanıyor.

Sezon başında böyle başarılı bir sezon geçeceği eminim kimsenin aklına gelmezdi. İkinci yarı gelen seri ile kendimizi bir anda Avrupa Kupaları potasının içinde bulduk ve bu konuda en iddialı takım konumunda bulunuyoruz.

Torku Konyaspor’un ligin 26. haftasında karşılaşacağı Başakşehir maçı ise Avrupa hedefini kesinleştirebileceği maçlardan biri olabilir. Hâlihazırda rakip ile mevcut olan 6 puan fark 9 puana çıkarsa pasaportları şimdiden hazırlayabiliriz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR