Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Erdoğan Konya’da kimleri uyaracak?

Erdoğan Konya’da kimleri uyaracak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya gelişi sebebiyle teşkilatlar harıl harıl çalışıyor. Dün, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Angı, Konya’nın devam eden projelerinin hızlandırılması noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı talimatlar vereceği yönünde ifadeler kullandı. Erdoğan’ın Konya için vereceği bazı müjdelerin olacağını ve masada yeni projelerin olduğunu da ekledi.

Ayrıca program işleyişini anlatarak, Pazar günü yapılacak mitingin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla; eski ve faal teşkilat mensupları, belediye başkanları, milletvekilleri ve basın mensuplarının da olacağı akşam yemeğinden bahsetti.

Basın toplantısının soru cevap kısmında ise meslektaşlarımızdan birisi, bu akşam yemeğine Ahmet Davutoğlu’nun davet edilip edilmediğini sordu.

Hasan Angı sakin bir tavırla, bu polemiklere girmek istemediğini belirterek, şuan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişine odaklandık, onu aşkla bekliyoruz dedi.

Bunun üzerine benim aklıma da bazı sorular geldi…

Hepimizin malumu, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin AK Parti’den istifa etti.

Bazı medya grupları, sevinip, bu istifadan çeşitli anlamlar çıkarmış görünüyor.

Açıkçası benim düşüncem, AK Parti tabanında Sadullah Ergin'i ciddiye alan ya da sevgi besleyen birkaç kişi bile bulmak imkansız gibi bir şey. Bilakis, hatta gitmesine sevinir bile AK Parti tabanı, ohh iyi ki gitti diyenler çoğunluktadır… Bu vakitten sonra, Sadullah Ergin'in gideceği parti düşünsün artık bu meseleyi…

Medyanın bu tavrını anlamak da mümkün değil doğrusu. Görevi başındayken hiç sevmedikleri adamı şimdi kahraman diye yutturacaklar bize… Bence bu bir bölünme değil, aksine arınmadır. Kuruyan ve cılız yapraklar en ufak rüzgarda dökülür ki, ağacın dalları yeniden yeşersin. AK Parti yüklerinden kurtuldukça yeşerecektir.

Özet olarak AK Parti ağırlıklarından kurtulmaya, arınıp, temizlenmeye devam ediyor.

Ama benim asıl merak ettiğim konu ne biliyor musunuz?

AK Parti ile yollarını ayırıp bu şekilde farklı hesapların içine girenler arasında bizim tanıdığımız yüzler var mı, ya da bundan sonraki süreçte istifa eden olacak mı?

Mesela Konya’dan; eski milletvekili, eski il başkanı, eski belediye başkanı ya da teşkilatçılar içerisinden istifa eden olacak mı?

Sadullah Ergin gibi ya da diğerleri gibi onlar da AK Parti ile olmayan ünsiyetlerini kesecekler mi?

Bana sorarsanız Konya’dan da aynı yoldan gidecek olanlar mevcut. Sadece uygun zamanı kolluyor ve pragmatik yaklaşıp, ortada kalmak istemiyorlar…

Bence onlar da aynı kervana katılabilir. Konya siyasetini az çok takip edenler, geçtiğimiz dönemlerde yapılan tasfiyelerin ardından zaten epeydir bu isimlerin kartları açık oynamasını bekliyor.

Duruma göre pozisyon alıp, işine geldiği gibi davranma dönemi kapanmalı artık diye düşünüyorum. Artık bir karar vermeliler, ikili oynayıp riyakarlık yapmaya gerek yok bence.

Tıpkı Sadullah Ergin örneğinde olduğu gibi, Konya’da da AK Parti ile ünsiyetlerini kesmesi beklenen isimlerin, bu adımı atması halinde, bu durum Konyalıların çoğu tarafından sevinçle karşılanır.

Bu süreç, Konya adına da hayırlı olacaktır. Sadece AK Parti’nin değil, Konya’nın da çürük yapraklarından arınma vakti geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’da bu konuda bazı uyarılarda bulunacağını tahmin ediyorum. Erdoğan’ın öyle bir uyarı yapması halinde ise o isimlerin bundan sonraki süreçte AK Parti’de kalmaya devam edecek yüzlerinin olmayacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR