Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Erdoğan’ın Konya ziyaretinde neler yaşandı neler…

Erdoğan’ın Konya ziyaretinde neler yaşandı neler…

Ülke gündemi ve özellikle yerel gündemin karmaşası yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü Konya’ya yaptığı ziyareti tam olarak ele alamamıştım. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyaretinde dikkatimi çeken bazı notları köşeme taşımak istedim.

Öncelikle söylemem lazım ki, sanılanın aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’ya oldukça moralli geldi ve giderken de çok memnun ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden önce Konya’da yaşanan elim hadise nedeniyle bazı çevreler değişik yorumlar yapmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayvan rehabilitasyonunda Konya’yı daha 10 gün önce örnek gösterdiğini hatırlatarak, mezkur hadiseden dolayı tepkili ve soğuk bir ziyaret gerçekleştireceğini yorumlamışlardı.

Ama bekledikleri gibi olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne Konya’yı ne de Başkan Uğur İbrahim Altay’ı kurtlar sofrasına yem etmedi.

Konya’ya olan sevgisini ve desteğini coşkuyla dile getirdi.

Konyalı olmak demek illa elinde etli ekmek, ağzında Mevlana şekeriyle gezmek demek değildir” diyerek başladığı konuşmasını; “Konya’yı sevmeyenin kalbi kurur, kalbi. Onu susturmaya çalışanlara inat bin yıldır olduğu gibi bugün de konuşmaya devam ediyor. Milletimizin özeti olan Konyalılara husumet besleyenler, ya kendi köklerinden kopmuş mankurtlardır ya da başka kökleri sulayan riyakarlardır. Biz, ilk gençlik yıllarımızdan beri bu şehirle beraber yol yürümekten şeref duyuyoruz” diyerek güçlendirdi.

Yani geçtiğimiz hafta boyunca Konya’ya demediğini bırakmayanlara, yaptıkları yaygaralarla Konya’yı linç edenlere, kısacası Konya alerjisi olanlara iyi bir cevap vermiş oldu.

Konya’ya güç verdi, sahipsiz bırakmadı; aynı zamanda da Konya’dan güç aldı.

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konya Millet Bahçesi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, kentte çok coşkulu, verimli bir gün geçirdiklerini, bugüne kadar Konya'da yaptığı mitinglerle kıyaslandığında bugünkü buluşmanın çok farklı olduğunu söyledi.

Hakikaten de öyleydi. Havanın soğuk olmasına ve Konya’da çoğu işletmenin mesai yaptığı cumartesi gününe denk gelmesine rağmen meydan hınca hınç doluydu.

Hatta bu kadar yoğun ilgiyi bence AK Parti kurmayları da Konya’daki temsilcileri de beklemiyordu. Kurulan mobil ekranlar meydanın en ücra köşelerinde yetersiz kaldı. Mevlana Caddesi’ndeki insan yoğunluğu sebebiyle; miting esnasında, Mevlana Caddesi’nin Alaaddin tarafına doğru sonradan kurulan ekran bunun kanıtı niteliğindeydi.

BAKAN KURUM’A YAKIN MARKAJ

Mitingi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahnesinin en yakınında gazetecilere ayrılan alanda takip ettiğim için; vücut dili, bakışları, mimikleri ve kurmaylarıyla yaptığı işaretleşmeleri çok net bir şekilde görme fırsatı yakaladım.

Özellikle açılış töreninin yapıldığı esnada sahneye çıkan protokolün arasında Murat Kurum’a gösterdiği ilgi dikkatimi çekti. Murat Kurum’un zaman zaman koluna girdi, kulağına bir şeyler söyledi.

HASAN ANGI’YI MAKAM ARACINA ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingden sonra yaptığı Mevlana ziyaretiyle ilgili birkaç notu da aktarmadan önce AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’ya değineceğim.

Çünkü günün en dikkat çekici olayı, Mevlana ziyaretinden sonra yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana’yı ziyaretinden sonra AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı makam aracına davet etti. Konya’daki tüm temaslarında Hasan Angı’yı yanından hiç ayırmadı. Gün boyunca Hasan Angı ile birlikte kendi makam aracıyla yolculuk yaptı.

Hatta Konya’dan ayrılmadan önce, havalimanında bakanlar ve bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurlamak için beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hasan Angı, makam aracında 15-20 dakikadan fazla bir süre sohbet ettiler.

Bir gazeteci olarak ne konuştuklarını acayip merak ettim.

İNFİTAR SURESİ’Nİ OKURKEN KIRAAT’I KUSURSUZDU

Yazıma son verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hz. Mevlana ziyaretine de bir değinmek istedim.

Miting sonunda Mevlana’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, medfunun başında İnfitar Suresi’ni okudu. Bu anları da Başkan Altay kayda aldı. Daha sonra da Konya Milletvekili Orhan Erdem Twitter’da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu samimi görüntülerini kaçıracak değildik elbet, ben de görüntüleri Orhan Erdem’den alıntılayarak kendi hesabımda paylaştım.

7 bin küsür beğeni, binden fazla retweet alan paylaşımım 500 bin civarında görüntülendi. Paylaşım oldukça ilgi gördü. Akşam da ulusal haber sitelerinin birçoğu bu paylaşımı haber yaptılar.

Görüntülerde dikkat çekici iki ayrıntı vardı.

Birincisi; Amme Cüzünden pat diye ezber okuyan bir adam sürekli Kur’an okuyor demektir. Öbür türlü takılır okuyamazdı.

İkincisi ise bütün ekip ayakkabılarına galoş geçirip ziyaret yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakkabılarını çıkarıp çoraplarıyla ziyaret gerçekleştiriyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR