Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Erdoğan’ın müjdesi çiftçiyi mutlu etti

Erdoğan’ın müjdesi çiftçiyi mutlu etti

Mevlana Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam da beklediğimiz gibi meydanın coşkusuna ayak uydurdu.

Kendisini çok güçlü ve mutlu gördüm. Konya ziyaretinden memnundu. Konyalılar yine Erdoğan’ı bağrına bastı, Konya’ya yakışır şekilde karşıladılar. Daha öğleden önce bile Konya’da ana caddelerin sağı solu insan seliyle doluydu. Erdoğan’ı görmek için balkonlara, pencerelere, kapı önlerine çıkan yığınlar vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu coşkuya defalarca şahit olmuştur ama aynı coşkunun devam etmesi ona bir kez daha güç verdi. Erdoğan da bu coşkunun karşılığını miting meydanında dile getirdiği müjdelerle verdi.

Konya ile ilgili olarak Erdoğan’ın ekibi iyi çalışmış. Mesela çiftçilerin beklentilerine cevap verildiğini söyleyebilirim. Miting meydanında halkın kendi aralarındaki konuşmalarına ve sosyal medyadaki paylaşımlara şahit oldum.

Konya bir tarım şehri, tarımsal anlamda yaşadığımız bazı problemler çiftçilerimizi çok yormuştu. Çiftçilerin çok büyük beklentileri vardı ve bu konuyu da bir önceki yazımda dile getirmiştim.

Şeker kotalarının yeniden düzenlenerek, nişasta bazlı şeker kotasının bu yılın sonunda yüzde 2,5 orana indirilmesi ile çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağlanmış oldu. Daha fazla şeker pancarı üretimi için atılan bu adım çiftçi açısından elbette olumlu bir gelişme.

Çiftçiyi asıl sevindiren gelişme ise pancar fiyatında ton başına 235 lira olan ücretin 300 liraya yükselmesi oldu. Artan enerji, akaryakıt maliyetleri nedeniyle bu zam kaçınılmazdı. Çiftçinin yükü bir nebze olsun hafifleyecek. Çiftçinin beklentilerine cevap verilmesi yerinde oldu ve iyi bir karşılık bulacağını düşünüyorum.

Konya çiftçisi her zaman Erdoğan’a destek verdi. Erdoğan da Konya çiftçisinin bu desteğini bu defa da karşılıksız bırakmadı. Çiftçilerimiz adına bu gelişmeye bizler de çok sevindik. Daha çok üretsinler inşallah.

Cumartesi günkü yazımın sonunda da bahsetmiştim. Aldığım duyumlar neticesinde, Erdoğan’ın Konya Metrosu ile ilgili çok önemli bir açıklama yapacağını o yazımda dile getirmiştim.

Erdoğan, Konya'ya metro müjdesini vererek, eylül ayında ihalenin yapılacağını açıkladı. Konya için hayırlı olur inşallah. Çevreyolu projesinin de hızlandırılması şartıyla Konya ulaşımında önemli bir adım atılmış oldu böylelikle. Umarım ihaleden sonraki gelişmeler hızlı ilerler de gündemimizi meşgul eden metro konusu bir an önce açıklığa kavuşur.

Öte yandan Erdoğan’ın bir diğer müjdesi de turizm adına Konya için sevindirici bir haber oldu. 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın 5'incisinin ev sahibi olarak Konya'nın belirlenmesi, turizm çeşitliliğini artırmak adına önemli bir adım.

Hz. Mevlana’nın gücünü de kullanarak İslam ülkelerinden Konya’ya önemli ölçüde turist çekme fırsatı yakaladığımızı söylememiz lazım. Bu konuda hem Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hem de Konya Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdussettar Yarar’ın iyi bir çalışma yapması gerekiyor.

Konya, Erdoğan’ın emanetine sahip çıkarak çok daha fazla yatırımı hak ettiği gösterdi. Erdoğan da Konya’nın bu çağrısını yanıtsız bırakmadı. Hayırlı olur inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR