İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Futbolda her zaman hak eden kazanmıyor!

Futbolda her zaman hak eden kazanmıyor!

O kadar çok gol pozisyonu oldu ki karşılaşmada, yayıncı kuruluşun özetlerine sığmadı. Yayıncı kuruluş artık net değil daha net pozisyonları özetlere koymak zorunda kaldı. Sehic ve Uğurcan kalelerinde devleşti. Talihsizce yenilen gol, Konyaspor’u 2 puandan etti.

Henüz 45. saniyede geriye düşen Konyaspor; bu gole karşı ataklarını sıklaştırmaya çalışıyor ve beraberlik golünü bulabilme adına yükleniyordu. Vitor Hugo’nun Skubic’e yaptığı faul sonrası 10 kişi kalan Trabzonspor, 80 dakika eksik oynamak zorunda kaldı. Bunu fırsata dönüştüren Konyaspor, baskıyı artırdı ve hatta dönen toplara da sahip oldu. Serdar ve Skubic’in çabası sonrası Endri Çekici’nin harika golü ile durum eşitlendi.
İlk yarıda dağları taşları kaçıran Konyaspor, farkı artırabilir ve maçı ilk yarıda koparabilirdi. İlk 45 dakikanın 1-1 sona ermesi konuk takıma cesaret verdi. İkinci yarıda Konyaspor’un ezici baskısına direnmeye çalışan Trabzonspor, zaman zaman çıkışlarıyla pozisyon aramaya çalıştı. 
İkinci yarının hemen başında yine Endri’nin golüyle durumu 2-1’e getiren Konyaspor, farkı artırmaya çalıştı ancak Uğurcan’ın başarılı müdahaleleri Konyaspor’un farkı artırmasını önledi. Bazı pozisyonlarda ise futbolcular çerçeveyi tutturamadı. Kapanan Trabzonspor’a karşı kanatları iyi kullanan Konyaspor, birçok isabetli orta yapmasına rağmen son vuruşlar gole dönüşmedi.
Ahmet ile Amir’in çevre kontrol ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan pozisyon sonrası Amir, kendi kalesine gol attı. Talihsizce yenilen gol sonrası tekrar öne geçme adına elinden geleni yapan Konyaspor, bir türlü aradığı golü bulamadı. Konyaspor pozisyon ararken Trabzonspor, Gervinho ile net bir pozisyon buldu. Sehic o pozisyonda topu Gervinho’nun ayaklarından aldı. O kurtarış belki de Sehic için şimdiye kadarki en iyi kurtarıştı. 

Kazanmak için elinden geleni yapan, mücadelesi ile takdir toplayan Konyaspor, 2 puan kaybetti. Ancak gelecek adına çok büyük umutlar verdi. Takımdaki özgüveni artıran bir karşılaşma oldu. Bir de 3 puanla süslenmiş olsaydı, tadından yenmezdi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR