İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Geri dönüşü olmayan bir maça çıkıyoruz

Geri dönüşü olmayan bir maça çıkıyoruz

Cumartesi akşamı geri dönüşü olmayan bir maça çıkıyoruz.  Bu maç öncesinde sezon içerisinde yaşananları geride bırakmakta fayda var. Lig biter, Konyaspor kümede kalır, ondan sonra eteğindeki taşları kim dökecekse döksün. Ancak zamanı bu maç öncesi değil… O yüzden karşılaşma öncesi yönetimi eleştirmek, futbolcuları kötülemek kimseye bir fayda sağlamaz… Özellikle sosyal medyada kurgulanmak istenen oyunlara Atiker Konyaspor taraftarı zaten düşmeyecektir.

Konyaspor’un başarısızlığında ellerini ovuşturanları da gördü bu Konya sezon içerisinde… Desteklemek yerine köstek olanlar oldu. O yüzden Konyaspor için Göztepe maçı, Ziraat Türkiye Kupası Finali hatta Süper Kupa Finali’nden bile daha önemli görünüyor.

İlk dakikalardan itibaren 90 dakika boyunca susmayacak olan taraftarların tribünde olması gerekiyor.

Futbolcu hatalarında uğultu yapacak, ıslıklayacak veya oyuncuların morallerini bozacak bütün hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Karşılaşmanın 90 dakika olduğu unutulmamalı ve sabredilmeli!

Her şeyden önemlisi tribünleri tamamen dolu olması futbolculara ayrıca moral olacaktır. Stadyumda boş tribünler, kabullenişin göstergesidir. Dolu tribünler ve kesintisiz tezahürat ile bu maçı futbolcular ve teknik heyet kadar taraftarlar kazandıracak…

Maça gitmek isteyen çalışanlara imkânlar doğrultusunda işverenler izin vermeli! Sırf maça gideceğim diye aynı dedesini iki kez öldüren iyi niyetli insanlar tanıyorum… Ne onlar dedelerini öldürsün, ne de siz kötü patron durumuna düşün!

Konya yerel basınına da çok iş düşüyor. Karşılaşma tamamlanana kadar, sırf haber olsun diye moral bozacak haberler yapılmamalı! Destek ve moral verecek şekildeki haberler ile maça kadar kamuoyu oluşturulup, kent maç havasına büründürülmeli!

Müsabaka öncesinde Konyaspor’u ve Konya’yı zor durumda bırakacak şekilde Göztepe taraftarı ile münakaşaya girilmemeli! Önceden yaşanan tartışmalara, futbolcular sahada, taraftarlar ise tribündeki desteklerle cevap vermeli!

Sergen hocanın çıkardığı kadroya saygı duyulmalı! Beğenmediğiniz, sempati duymadığınız futbolcular ilk 11’de oynadığında homurdanmalar yapılmamaları! Onlara daha çok destek verilmeli! Karşılaşma öncesinde herkes antrenör havasına bürünmemeli!

Kısacası kent tamamen yek vücut olmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR