Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

TERBİYESİZ AVRUPA, AHMAK JEROME

TERBİYESİZ AVRUPA, AHMAK JEROME

Açıkçası yazımın başlığını düşünmek çok zor olmadı. Nedenini söyleyeceğim.

Geçtiğimiz Pazartesi günü sizlerinde bildiği üzere Ballon d’Or (Avrupa’nın en iyi futbolcusuna verilen ödül)  ödül töreni yapıldı.

Televizyondan saniye saniye takip ettim ben de ödül törenini. Bu ödüle aday Messi, Neuer ve Ronaldo’nun heyecanı yüzlerinden okunuyordu. İçlerinde bir heyecan bir tedirginlik vardı. Ödülü açıklayacak olan efsane oyuncu Thıerry Henry Crıstıano Ronaldo deyince, Messı ve Neuer yıkıldı, Ronaldo ise geçen sezon bu ödülü aldığında göz yaşlarını tutamamıştı ve bu durum bir kısım taraftarlar tarafından alay konusu olmuştu. CR7 o alay edildiği duruma   Huuuu” cevabını verdi.  Hem salondakiler hem bizler şaşkınlık içerisinde kalmıştık. Portekizli oyuncunun böyle bir tepki vermesi aslında salonda bulunan Neuer ve Messi’ye de bir gönderme idi. Çünkü Neuer ile Ronaldo arasında bir iç çamaşır reklamı tartışması hala sürüyor. Messi ile Ronaldo’nun zaten birbirlerini sevmediklerini fakat sadece birbirlerine saygı duyduklarını da biliyoruz.

Gelelim asıl konuya.

Sahneye ülkemizin gururu, UEFA Yönetim kurulu’nda bulunan, UEFA 1. Asbaşkanlığını yapan Şenes Erzik ve FIFA Genel Sekreterliğini yürüten Jerome Valcke davet edildiği sıra, Şenes Erzik’in mikrofona doğru yürümesini omzundan tutarak engelleyen ve onun yerine geçerek konuşma yapan Bencil insan Jeroma Valcke, bu durumla o gün gündeme oturmuştu.

İlk izlediğimde tam anlayamamıştım yaptığı hareketi fakat ikinci kez tören sonunda internetten izlediğimde gerçekten dünyanın izlediği böyle bir törende bizlere “Medeniyet Avrupa’dır” diyen Avrupa insanının ne kadar ahmak ve bencilce davrandığı ortada. Bunu sadece bizim ülkemiz değil dünya gördü.

Sayın Erzik tören sonrasında yaptığı açıklamada ben o sıra bunu fark etmemiştim böyle şeyler olabilir dese de Ahmak Jerome’nin bu davranışı göz ardı edilebilir bir şey değildir.

Yıllarca Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Doğu ülkelerine “Barbarlar” kelimesini kullanarak terbiyesizce davranan Avrupa insanının ne kadar medeniyetli olduğunu bakın şöyle bir törende bile hemen fark edebiliyoruz. Biz ne desek boş amma yine de böyle şeylerin üzerinde duralım, Herkes haberdar olsun. FURKAN BOZOĞLU

FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

  • Ballon d’Or’da Ahmakca davrananlara gereken cevabı verebildiğimiz zaman futbolda mütevazi oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR