Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hasan Angı kravat da takar, tulum da giyer

Hasan Angı kravat da takar, tulum da giyer

Konya aylarca il başkanı kim olacak tartışmaları yaptı. Konya bu tartışmaları yaparken ise fırsatlar ard arda kaçtı.

İnsansız uçağını, tankını, fırtına obüsünü, tüfeğini ve bunun gibi binlercesini üreten ülkemde yerli üretim çeşitliliği gün geçtikçe artarken, bu üretim hamlesinde ben de varım diyemedi Konya.

Kısır tartışmalar içinde büyük bir zamanı heba ettik.

Biz boş laflarla vakit kaybederken Konya’mız da değerli projeleri ya kaybetti ya da yetersiz kaldı.

Türkiye’nin en büyük güneş tarlası projesini kazandık ama bu proje için üretilecek olan teknik ekipman yatırımını elimizden kaçırdık örneğin. Sanayilerimizde bu teknik ekipmanları üretecek teknoloji ve imkânlar fazlasıyla varken hem de.

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası gibi kurumlarımız yerli otomobil üretiminde bir hamle yaptı, fakat bu hamlenin arkasını dolduracak ne babayiğit bir iş adamımız, ne de tuttuğunu koparan bir siyasetçimiz ortaya çıkmadı.

2023 hedeflerimiz doğrultusunda Konya yüksek sesle otomobil fabrikasını çağırabilmeli.

Siber teknoloji, bilişim, tıp gibi alanlarda atılım yapabilmeliyiz.

Konya, üzerine demir tozu yapışmış uçak mühendisi Hasan Angı öncülüğünde neden bir uçak üretimi için kolları sıvamasın.

Konya bu defa gerçekten ben de varım diyebilmeli. Sayın il başkanımız, milletvekillerimiz, iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız kenetlenmeli ve teoride değil, pratikte icraatlar üretmeliler.

Yeni İl Başkanımız Hasan Angı, 2002’deki kurucu iradenin Konya’daki en büyük temsilcilerinden biri. Sayın başkan o gün hangi heyecanla yola çıktıysa, bugün de bu gelişmeler doğrultusunda o gün ki gibi büyük bir sorumlulukla yoluna devam edecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız üzerlerinde sarı tulumlarıyla kaynak makinesini ellerine alıp, tarihi projelere imza atarken ne derece kararlı olduklarını defalarca ispat ettiler.

Mesleği mühendislik olan sayın başkan iş tulumuna yabancı değildir. Sayın başkanı, temel atma törenlerinde, açılışlarda mühendis tulumu ile görebilmeyi çok istiyorum.

Türkiye’nin en büyük sanayi alt yapılarından birine sahip olan şehrimizde, her türlü askeri, ticari teçhizatı üretme kapasitesine sahip firmalara ve ustalara sahibiz.

Envai çeşit yedek parça bu şehirde üretildiği için, İstanbul esnafı Konya için küçük Çin diyor. Sanayilerimizde arayıp da bulamayacağınız, ya da ustalarımızdan isteyip de ürettiremeyeceğiniz yedek parça yok aslında.

Silah üretimi konusunda tecrübelerinden faydalanabileceğimiz Huğlu’muz var örneğin.

Traktör üreten bir şehir pekala tank da üretebilir, hülasa Tümosan’ımız var.

Kısacası, bu şehir inşaattan daha fazlasını üretebilir.

Sayın Hasan Angı’nın, Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle Konya’nın iş adamlarının ve gençlerinin yolunu açacak bir siyasi irade olacağını umut ediyorum. Laf yerine aş, iş üretecek; kabiliyetiyle sahada sorumluluk alacak ve millet nezdinde rahatlamaya sebebiyet verecek biridir O…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR