İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Hatay’da hatalar zinciri...

Hatay’da hatalar zinciri...

Ligin başlarından beri tam kadro olarak hiç bir maça çıkmayan Konyaspor, mevcut oyuncularla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Lakin sakatlardan dolayı istediği 11 ile maça çıkamıyor. Hamle anlamında da yedek kulübesinde çok az sayıda oyuncunun olması, İsmail Kartal’ın elini zayıflatıyor.

Defansı, orta sahası ve hücumcularıyla ligin en iyi futbol oynayan takımlarından olan Atakan Hatayspor’a konuk olan Konyaspor, bütün olumsuzluklara rağmen pozitif oynamaya çalıştı. Ancak mevcut saha düzeni bir türlü istenileni yapmaya müsait olmadı.

Zaten sadece Milosevic oyuna sonradan dahil olabildi. Stoperleri son dakikalarda ileriye süren İsmail Kartal ve ekibi tam zor bir deplasmandan puanla dönmek üzereydi ki, gol VAR’a takıldı. Kravets’in ofsayt olduğu pozisyonda Konyaspor, attığı golün iptal edilmesinden sonra adeta yıkıldı.

Hatayspor, Konyaspor’a karşı daha doğru bir oyun oynadı. Hızlı oyuncularıyla çabuk çıkıp, bir öp Konyaspor’dayken tamamen topun arkasına geçti. Etkili silahları olan Hatayspor, maçı oyun anlamında da kopardı.

Konyaspor’da ise Skubic, yaşlandıkça daha çok form tutmaya, faydalı olmaya başladı. Ghuilerme ise ilk haftalardaki oyununun üzerine bir hayli koymuşa benziyordu. Kravets ve Cikaleshi’nin henüz hazır olmamaları, zaman zaman top kayıplarına neden oldu. Erdon’un takımdan bağımsız olması, Levan’ın da futbolu unutmuş bir görüntü sergilemesi, Konyaspor’un eksileriydi.

Yenilen 2 golde de defans hatasının olması kabul edilebilir birşey değildi. Abdulkerim’in yaptığı asist büyük bir hataydı. Ahmet ile Sehic’in pozisyon öncesinde anlaşmazlığı da Konyaspor’un mağlup olmasındaki en büyük etkendi. Ahmet ve Abdülkerim çok iyi mücadele ettiler. Lakin hatalar, maçın kaybedilmesine neden oldu.

Amir ile Jevtovic, Hatayspor orta sahasının arasında kayboldu. Çünkü Hatayspor’un orta sahası Konyaspor’a karşı daha güçlüydü. Belki de 11’de Levan yerine Milosevic başlayabilirdi.

Şimdi Konyaspor’un kalan maçlarda toplayabildiği kadar puanı toplayıp devre arasına kadar idare etmesi ve sakatlıkların dönmesiyle, ayrıca yapılacak transferlerle daha güçlü olması gerekiyor.

Bu kadar çok sakatlığın sebebi araştırılıyor mu acaba? Bu mağlubiyetin sonucunu İsmail hocaya yansıtmak haksızlık olur. Lakin sakatlıklar, ya çok çalışmayla ya da çalışmamayla alakalı olabilir. Doktorların belirlediği bir kadroda başarılı olmak çok güç!

Ben İsmail Kartal’ın herşeye rağmen olumlu olduğunu ve elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştığını düşünenlerdenim. Sakatlıklar, eksikler olmasaydı; şu an çok farklı bir Konyaspor izliyorduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR