Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

HAYAT ÇOK GARİP

HAYAT ÇOK GARİP

   Bir kız ölüyor! Bu kız ölürken insanlığa aynı zamanda bir ders veriyor, ‘’İnsan olun diye’. Bir kız ölüyor bir kadın vekil vücudun en çok teşhir edildiği bir durumla, dansla kadın haklarını savunuyor.  Bir kız ölüyor! İlk partinin ilk genel başkanı Türk kadınlarının dünyaya tanıtılması gerektiğini söylüyor. Bu kız ölünce aynı partinin üyeleri ayaklanıyor ‘bu nasıl olur?’ diye. Bir kız ölüyor! Türkiye’nin ikinci partisinin muhafazakâr Başbakanı Türk kızını tanıtmak için dünya güzellik yarışmasına bir kız yolluyor. O kız birinci oluyor ve bütün Türk kızları ölüyor. Muhafazakârlar şimdi ayakta ‘neden öldü bu kız’ diye sorup, sebebini çıplaklıkta arıyor!

   Hayat çok garip! Kadın hakları mı o da ne ki, kadınlar dünyaya cariyelere olarak gelmemiş miydi?! Ne hakkından bahsediyoruz! Kadınlar dövülmek, iş yaptırmak için gelmişken kim ne hakkından bahsediyor ki! Kadın dediğin istediğini verecek vermiyor mu o zaman bir köle öldürüyor edasıyla öldürülecek! Ceza mı ceza falan yok zaten dünyaya fazlalık olan bir varlık öldürülmüş oldu bunun ne gibi bir cezası olabilir ki!

    Hayat çok garip! Sokakta öldürülen kadınlar var çünkü. Tek suçu katilini sevmek. Bu öyle bir sevgi ki onun ellerinde can verecek kadar. Ama bu da önemli değil ki kesin kadın bir şey yapmıştır, ahlaksızca davranıp kocasını küçük düşürmüştür! Evet, evet kesinlikle ölümü hak eden bir davranışta bulunmuştur!  Yoksa bir erkek neden kadınını öldürsün ki!

    Hayat çok garip! Ki erkeklerin hâkim olduğu bir sistemde kadınlar hak elde etmeye çalışıyor. Erkekçe bakan bir dünyadan kadına merhamet edilmesi bekleniyor! Kadın karşısında bütün sistemler çöküyor elde edilebilecek başka bir şey kalmıyor! Hem ölen o kadar değerli bir varlık değil ki hukukçuların da kafasını yormaya gerek yok! 5 yıl ceza bir erkek için fazla bile!

    Hayat çok garip! Bir kadın bir sevgili ancak erkeğe itaat etmek için var olmak zorunda ama erkek öyle mi erkek adam yapar diye istediğini yapabilir. Bir kadın kocasına itaat etme ve isteklerini yerine getirme derecesinde başarılı sayılabilir. Bunun dışında ne mi olur ….

   Hayat çok garip! Kadın hakları diye bir şey var! Tıpkı hayvan hakları gibi! Bu dünyada birilerine hak hukuktan bahsediliyorsa demek ki orda büyük haksızlık vardır ve olabildiğince reklamla bir iki bir şey yapılmalı. Kadın hakkı demek aslında olmayan hakkı lütuf edip size tanıyoruz demek! Siz cadıyken siz ruhsuzken siz şeytanken size tanımış olduğumuz bir hak bu!

   Hayat çok garip! Ya Rab sen bizim ayağımızın altına cenneti sermişken, bizi emanet olarak göndermişken, en önemlisi bizi de insan olarak eşrefi mahlûkat ve en güzel surette yaratmışken, bize zulmediyorlar. Bizi küçük düşürecek haklar veriyorlar. Anne olarak yarattığın bu naif varlıkları, şeytan gibi görerek sana sığınıyoruz diyecek kadar alçalmış bu hayvanatların şerrinden asıl biz sana sığınıyoruz. Sen bizi kolla Ya Rab!

   Hayat çok garip! Bir adamın onu deli gibi seven kadınına ‘ben sana layık değilim’ demesi kadar garip işte. Yalnızca susuyoruz. Belki bu susmalarımız çığlık olup kulakları patlatır diye!

Vesselam… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR