İsmail Poçan

İsmail Poçan

Hem korkak hem de karaktersizsiniz

Hem korkak hem de karaktersizsiniz

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü gündem oldukça yoğundu. Üç önemli program aynı gün ve aynı saatteydi.

Konyaspor-Galatasaray maçı, Cem Küçük Konferansı ve MÜSİAD Konya Genel Kurulu…

Önce Galatasaray maçı;

Belki zaman biraz geçmiş olabilir ama söylemesem içimde kalırdı. Atiker Konyaspor- Galatasaray maçı vardı Konya’da bizde belki takip edemedik maçı ama bir kulağımızda oradaydı.

Hakeme o kadar tepki vardı ki yani merak edip izlememek elde değildi. Ama gördüklerimiz duyduklarımızın yanında içimizi daha da acıttı.

Sözde büyük takımlar ama ayakta duracak halleri kalmamış. Fakat onları ayakta tutan birileri oluyor elbette. O günde açıkça görünüyordu ki yüreksiz korkak kendilerini padişah zanneden hakemler yine skandal karar vermişler.

Genelde çoğu maçta hakem hataları oluyor ama sözde büyük takımların maçında hele birde galibiyete ihtiyacı varsa bunun ölçüsünün daha da kaçırıyorlar.

Bunu ligin ikinci haftasında dünyaca ünlü! Hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta da görmüştük. İlk yarının sonu veya ikinci yarının ilk dakikaları hatırlamıyorum. Ama hatırımda kalan sadece yüzde yüz atılması gereken Necip Uysal’ın oyundan atılmadığıydı.

Bunun örneği çok saymakla bitmez.

O günkü hakem Mete Kalkavan da yine cesaret edemedi bazı pozisyonlarda kendisine açıktan açığa küfreden dünyaca ünlü yıldızlara bir söz bile etmeye…

Maç içerisinde verdiği kararlarla sakin adamları bile çıldırttı. Kaptan Ali Çamdalı’yı korkaksın dediği için attı. Belki o tecrübedeki bir oyuncunun her ne olursa olsun takımını eksik bırakması kötü oldu ama daha ne kadar dayanabilirdi bilemem…

Evet korkaksınız. Eğer cesaretiniz olsaydı diğer tarafta sürekli küfür ettiği görüntülenen dünya yıldızını da oyundan atardınız. Ama o cesaret yok sizlerde. Yani o kadar belli ediyorlar ki desteklediklerini bunu görmemek elde değil.

Ben bugüne kadar Aykut Kocaman’ın da bu kadar sinirlendiğini görmedim. Ama bu yaşananlara kayıtsız kalmak mümkün değil. Aykut Hoca yine mütevaziliğini bozmadan tekrarlardı; Korkaksınız.

Bu büyük takımların özellikle de bazı hakemlerin yönettiği maçlarda kendini gösteriyor. Ya oyuncuyu atamıyor ya da rakibin ya penaltısını vermiyor ya da kartını vermiyor. İlla ayağının kırılması mı gerekiyor.

Ama büyük takımlar içinde de destekten desteğe fark var. Bunu televizyonlarda görebilirsiniz. Özellikle de adaletten haktan bahsedenler kendilerine gelince sus pus oluyorlar.

Hakemler her ne kadar tarafsız desinler ancak buna kendileri inanır. Bu Fethullah Gülen’in ben FETÖ’cü değilim demesi gibi bir şey.

Bu ahkam kesicilerin bir an önce oradan ilişiği kesilmeli ve gerçekten tarafsız insanların o koltuklarda oturması gerekiyor. Yoksa daha çok böyle hatalar olur…

Gazeteci Yazar Cem Küçük Konya’da  “Öncesi ve Sonrası ile 15 Temmuz” adlı Konferans’ta darbe girişiminin bilinmeyenlerini anlattı aynı gün ve aynı saatlerde. Canlı dinlemek istediğim bir konferanstı ama malum gündem yoğunluğundan dolayı katılamadık.

Yine o gün MÜSİAD Konya Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilirken, Lütfi Şimşek’ten boşalan başkanlığa Ömer Faruk Okka seçildi. Buradan bir kez daha genç ve başarılı başkan Ömer Faruk Okka’yı tebrik edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR