Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

Hem uyarı hem teşekkür!

Hem uyarı hem teşekkür!

Geçen hafta pikniğe gittim. Konya’mızın bütün piknik alanları çok güzel.
 
Yaz geldiğinden beri en az iki haftaya bir pikniğe gidiyorum.
 
Neredeyse her defasında aynı manzaralarla karşılaşıyorum.
 
Daha 2 yaşındaki çocuklar bir başlarına oyun oynuyor, sağa sola koşuşturuyorlar. Bu çocuklardan bir tanesinin annesini kaybettiğini farkettim. Neredeyse yarım saat boyunca sağa sola bakındım ama nafile.
 
Tam güvenlik görevlilerinin yanına giderken, çocuğun annesiyle karşılaştık. Kadının, çocuğun kaybolduğundan bile haberi yok!
 
Ya başına bir şey gelseydi?
 
Eğlenmek iyi güzel ama tabi çocuklarımızı piknik alanlarında çok iyi korumamız lazım. Dışardan gelebilecek tehlikelere karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Çocuklarımızı hem doğaya hem de insanlara karşı korumalıyız.
 
Özellikle yazın kavurucu sıcağında onlara koruyucu önlemler almalıyız. Mesela güneş çarpasına karşı kremler ve şapkalarla onları korumalıyız.
 
Tabi bunların yanında insani tehlikelerde var. Çocuklarımızı gözümüzün önünden ayırmamalıyız. Onlara çığlık atmayı öğretmeliyiz. Tehlike anında çocuklarımız bağırıp çağırarak etrafı ayağa kaldırabilmeliler. Onların park alanlarında yabancı kimselerden siz yanlarında olmadıkça bir şey almalarına müsaade etmemeliyiz. Onlara kaybolmaları halinde söyleyebilecekleri adres ve telefon numaralarını öğretmeliyiz.
 
Eğleneceğiz derken üzülmeyelim.
 
 
BİR PARANTEZ
 
Bir parantez de gazetemiz Yeni Haber’e açmak istiyorum.
 
Geçen hafta Prof. Dr. Hayrettin Karaman Konya’da misafir oldu. Ensar Vakfı ve Birlik Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Vefa Gecesi’nde Hayrettin Hoca’ya ödül verildi.
 
Pazartesi gün ise Konya İmam Hatip Okulu ilk dönem mezunları buluşması yapıldı.
 
Hayrettin hoca bu programda da konuk oldu. Hayrettin hocanın, "İmam Hatip nesli olarak birbirimizi unutmayalım. Davadaki ateşimiz, heyecanımız soğumamalıdır" ifadeleri benim için de çok önemliydi.
 
Hayrettin hoca, bunun yanında çok önemli konulardan da bahsetti. Hoca gerçekten de pınar gibi, kana kana içmesini bilene tabi.
 
Konya İmam Hatip Okulu ilk dönem mezunları buluşmasında konuşan Ensar Vakfı Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar’ın da bir müjdesi vardı.
 
Mustafa hoca, Ensar Vakfı’nın önümüzdeki eğitim döneminde 500 öğrenciye ev sahipliği yapacağının müjdesini verdi.
 
Ensar Vakfı böylelikle Konya’da çok önemli bir eksiği de bir nebze olsun gidermiş olacak. Bu hizmet için kendilerine teşekkür etmezsek olmaz.
 
Tabi bir teşekkür de gazetemiz Yeni Haber’e. Arkadaşlarımız bu programları büyük bir özveriyle takip ettiler.
 
Emeklerine sağlık…
 
Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR