Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

Gece acıkınca ne yapıyoruz?

Gece acıkınca ne yapıyoruz?

Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama ben bebeğim de anne sütü aldığı için geceleri çok acıkıyorum…
 
Hepimizin başına geliyor bu durum. Peki, bu durumlarda ne yapacağız bende bilmiyorum. Mesela geceleri kızım uyuduktan sonra mutfağa gidip bir şeyler yiyorum ama kilo alma gibi durumum olmuyor.
 
Bazı insanlar gece yedikleri için kilo alma durumundan şikâyetçi oluyor. Kilo almamızın asıl nedeni öğünlerde yediklerimiz değil atıştırdıklarımız oluyor. Gün içinde aldığımız kalorilerin dörtte biri atıştırmalıklardan geliyor.
 
Gece acıkınca ne yiyeceğiz o zaman… Buzdolabını açıp akşam yemeğinden kalan ne var ne yoksa mideye indirmemeliyiz. Ben biraz araştırma yapayım dedim böyle bir sonuca ulaştım.
 
Hatta ABD'de bulunan Beslenme ve Diyetetik Akademisi'nin sözcüsü İsabel Maples'a göre, bu gece beslenmelerini 100-200 kalori civarında tutmalıymışız. Haydi, olsun olsun 300 kalori…
 
Abartı mı?
 
Yiyebileceklerimize gelirsek, Maples'ın önerileri, gün içinde pek de yiyemediğimiz besleyici gıdalarda yana. "Madem o kadar kalori alacaksınız, bari boş kalori olmasın" diyor.
 
Saydığı örnekler de meyve (bir muz ya da bir elma) ve sebzeler (havuç, kereviz sapı gibi çiğ yenebilen sebzeler), çok yağlı olmayan süt ürünleri ile tam tahıllı gıdalar (yoğurtlu yulaf ya da tahıllı kraker ve peynir) ya da fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler (hatta iki kaşık fıstık ezmesi)
 
Biz bunları yersek zaten kilo alacağız midemiz de aç ne yapacağız bilmiyorum…
 
Bence gün içerisinde az yiyip hep yemeliyiz gecede yatmadan önce bir bardak süt içip öyle uyumalıyız. Dikkat etmeliyiz…
 
Biz susuzlukla açlığı birbirine karıştırıyoruz. Onun için gece bir anda açlık hissedince büyük bir bardak su içip biraz beklemek o açlığı ortadan kaldırıyor.
 
Ben denedim oldu sizde deneyin! Açlık hissedip fazla kilo almayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR