Şerife Demir

Şerife Demir

İki harika tarif

İki harika tarif

Selamün Aleyküm. Bugün yufkadan sizlere iki harika tarifim olacak. Buzluğa da atabileceğiniz tarifler sayesinde ani gelen misafirlere ya da çayınızın yanında bir şey atıştırmak istediğinizde elinizin altında olacak.

İlk tarifimiz muska börek. Malzeme listesi; 4 yufka, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı soda, 1 yumurta beyazı, 1yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı sıvıyağ.

Yapılışı; Bu harcı iyice çırpıyoruz. Yufkayı seriyoruz. Üzerine sosu her yerine bolca sürüyoruz. 4 parmak genişliğinde kesip muska şeklinde sarıyoruz. Tepsiye dizip kalan sodayı üzerine gezdiriyoruz. Sodayı çektikten sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.

Puf puf kabaran lezzetli böreklerimiz afiyetle yenmeye hazır.

Bu ölçülerden yaptığınız börekleri sodayı döktükten sonra fırın tepsisinde dondurucuya koyarak dondurabilirsiniz. Sonra poşetleyip tekrar dondurucuya bırakın ve ihtiyaç durumunda elinizin altında olan börekleri donu çözülmeden yumurta sarısını sürüp fırına verebilirsiniz.

İkinci tarifimiz rulo börek. Bunun için gerekli olan malzemeler; 3 yufka, 3 tane haşlanmış patates, 3 yumurta, 1 bardak yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ ve tuz.

Sevdiğiniz baharatlarla bu karışımı patates de dahil olmak üzere iyice çırpıyoruz. İlk yufkayı tezgaha serip fırça ile üzerine bu harcı iyice sürüyoruz. İkinci yufkayı serip aynı şekilde harcı sürüyoruz.

Üçüncü yufkayı da serip harcı sürüyoruz ve bu şekilde sıkıca rulo yapıyoruz. Dondurucuya koyuyoruz. Donduktan sonra dilimleyerek fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine 1 yumurta sarısını ayırarak sürüyoruz ve fırına veriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.

Bu şekilde çıkarmadan aylarca dondurucuda kalabilir.

Afiyet olsun. Gelecek hafta farklı bir yazımızda tekrar görüşmek dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR