Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

İlçe başkanlarından biri kesin gider…

İlçe başkanlarından biri kesin gider…

AK Parti’de 7. büyük kongre süreci ekim ayında başlıyor.
 
Özellikle son dönemde yaşanan bazı istifalar sonrası AK Parti teşkilat yapılanmasında oldukça titiz davranıyor.
 
AK Parti Genel Merkezi’nde bir isim havuzu şimdiden oluşturulmaya başlamış bile. Kulislerden gelen bilgilere göre listede vatandaşlar tarafından sevilen AK Parti’ye gönülden bağlı pek çok kişi yer bulacak. En azından öyle olması için yoğun bir çaba veriyor AK Parti kurmayları.
 
Kongre sürecinde ilk önce delegeler belirlenecek. Kongreler; belde, ilçe ve il kongreleri şeklinde sırayla yapılacak.
 
Ekim ayının sonuna doğru belde teşkilatları belli olacak. Beldeye sahip olmayan Konya’da ise kongreler ilçelerden başlatılacak.
 
İl Başkanlığı kongresinin ise ilk baharda yapılması planlanıyor.
 
Yukarıda da bahsettiğim üzere, AK Parti teşkilat yapılanmasında oldukça titiz davranıyor. Bu yüzden AK Parti Konya İl Başkanlığı kongre sürecini geçen hafta başlattı bile.
 
Geçtiğimiz hafta Pazar günü teşkilatta mesai yoğundu. Bütün ilçelerin teşkilat başkanları Konya İl Başkanlığı’na davet edildi. Başkanlara, yeni dönemde devam edip etmeyecekleri, mevcut durumdaki düşünceleri, sıkıntı ve önerileri soruldu.
 
İlçe teşkilat başkanlarıyla yapılan görüşmeler, Pazar günü geç saatlere kadar devam etti.
 
Pazartesi günü ise belediye başkanları il başkanlığına davet edildi.
 
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile röportaj yaptığım dakikalarda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile de İl Başkanlığında karşılaştık.
 
Belediye başkanlarına da, ilçe başkanlarından memnun olup olmadıkları, uyum sağlayıp sağlayamadıkları, her hangi bir sıkıntılarının olup olmadığı yönünde sorular soruldu, görüş ve fikirleri alındı.
 
Bu arada görüşmelere AK Parti eski Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur da Konya Bölge Koordinatörü olarak katıldı. Okur’a, İl Başkanı Hasan Angı ve Teşkilatlanma Başkanı Ali Dığrak eşlik etti.
 
Bu toplantılarda başkanların görüşleri rapor haline getirildi…
 
AK Parti İl Başkanlığı’nın aynı soruları, bölgelerin akil adamlarına, esnafa ve vatandaşa da soracağını öğrendim.
 
AK Parti kurmayları, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarından da bazı isimlerden görüş alacaktır muhtemelen.
 
Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de ilçelerdeki teşkilat başkanlarının performans çizelgelerinin hazırlandığını ve geçmiş dönemde yapılan icraatlar hakkında bir karne oluşturulduğunu da bir kenara not etmemiz lazım.
 
Dediğim gibi, AK Parti bu defa sıkı bir hazırlık yapıyor.
 
Kulislerden aldığım bazı bilgilere ve tahminlerime dayanaraktan söylüyorum; AK Parti Konya’da, merkez ilçelerdeki teşkilat başkanlarından en az birisi kesin değişecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR