İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

İsmail Kartal, rakibi değil Konyaspor’u analiz edememiş!

İsmail Kartal, rakibi değil Konyaspor’u analiz edememiş!

Geride kalan maçlarda berabere kalmanın olumsuz sonuçları olacaktı. Gaziantep maçında olumsuzluklar daha da belirginleşti. Daha önceki beraberliklerin kazanılması gerektiğinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.
 
Pozisyon bulmakta zorluk çekmeyen Konyaspor, bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince maçı kaybetti. Ömer Ali ile 2 net gol pozisyonundan yararlanamayan Konyaspor, Gaziantep’in duran toptan bulduğu gole engel olamadı. 

Konyaspor maçın genelinde Amir’i aradı. Geçtiğimiz hafta sonradan girdiği oyunda etkili olmaya çalışan Musa Çağıran, ilk yarıda 5 top kaybı yaptı. Bu kayıpların her biri de Antep ekibi adına pozisyon oldu. İsmail Kartal da daha fazla dayanamadı. Musa’yı ikinci yarıda kesti. Musa’nın yerine oyuna giren Oğuz Kağan da etkili olamayınca Konyaspor oyunun hakimiyetini kaybetti.

Gaziantep, kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Konyaspor ise orta saha ve kendi defansında pas yapınca oyunun hakimiyim sandı. Kapalı defansa karşı Levan’ın alınmasının da pek bir anlamı kalmadı. Konyaspor, golü yememiş olsaydı. Son 15-20 dakikada Gaziantep ekibi gol için bastıracak. Bu kez Konyaspor boşluklar bulacaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı.

Mücadelenin ilk yarısında gereksiz bir gerginlik vardı. Hakem Özgür Yankaya da yangına benzinle gitti. Gerginliğin artmasındaki en büyük sebep oldu. Futbolun oynanmasına müsade edilmeyen ilk 45 dakikada oynanan futboldan daha çok oyun durdu. 20 dakika futbol oynandıysa 25 dakika oyun oynanmadı. Abartısız söylüyorum...

Guilherme elinden geleni yaptı. Ancak takımla birlikte oynamak yerine zaman zaman bireyseli denedi. Bu da dağınık bir görüntü vermesine neden oldu. Skubic sağ bekten ziyade sağ açık gibi oynadı. Çok fazla çıkması mevkisinde çok fazla boşluklar vermesine neden oldu. 

5 oyuncu değişikliği hakkı varken ve takım gerideyken sadece 3 oyuncu değişikliği yapan İsmail Kartal, oyuna doğru müdahale edemediği için tepkileri üzerine çekti. Takımın ileriye çıktığı anlarda takım arkadaşlarını ateşleyecek Eduok, Alper ve Hurtado gibi 3 ismin hiç birini oyuna almayan Kartal, oynanan oyuna razıymış gibi bir tavır sergiledi. 

Konyaspor yüzde 63’e yüzde 37 ile daha fazla topu ayağında tutan takım oldu. İsmail hoca da bu istatistiğe aldandı. Halbuki Gaziantep, topun Konyaspor’da kalmasını istedi. Gaziantep ekibi önde basarak Konyaspor’u hataya zorladı. Hızlı çıkamayacağını bildiği için de takım halinde iyi kapandı.

Sumudica, normal bir teknik direktör olmasa da Konyaspor’u çok iyi analiz etmiş. İsmail hoca ise daha Konyaspor’u analiz edememiş!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR