Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

İyi bir insan olmak ne demektir?

İyi bir insan olmak ne demektir?

İyi bir insan olmak kendimizle başlar. Ancak bu şekilde bu alışkanlıkları çevremizdeki kişilere yayabiliriz. Bazen iyi bir insan olmak zordur. Kimileri için iyi bir insan olmak, kendini güçsüz göstermekle eş değerdir. Ancak bu düşünce, gerçeklerden oldukça uzaktır.

Sürekli iyi bir insan olmak için sabır, güç ve kendini kontrol edebilme yeteneği gerekir.
İyi bir insan olmak, bazen aptal olmakla karıştırılır. Bu düşünce, size kötü davranan insanlara sizin de kötü davranmanız gerektiğini düşünmek gibi yanlış anlaşılmalara yol açar.

Ancak, her zaman akıllı kararlar almak önemlidir.
 
Kendiniz de dahil, kimsenin canınızı yakmasına izin vermeyin. Başkalarını mutlu etmek için rahatsızlık verici durumlarla baş etmek zorunda değiliz.

Asla kendinizi kurban etmeyin. İyi bir insan olmayı, sevmediğiniz durumlarla başa çıkmak ve bunları düzeltmek olarak düşünebilirsiniz. Ancak bu doğru değildir.

Başkalarının problemlerini kendinize dert etmek zorunda değilsiniz. Aksine, beraber olduğunuzda onlara biraz sabır ve şefkat göstermeniz yeterli olacaktır.
 
İnsanlara karşı nazik olduğunuz için insanların sizi incitmesine izin vermeyin. Biz de herkes kadar saygı, sevgi ve ilgiyi hak ediyoruz.

Kendinize karşı da iyi bir insan olun.
 
İyi bir insan olmak sadece dışarıya dönük bir davranış biçimi değildir. Bunun yanı sıra, kendinizle ilgili de iyi düşünmeniz ve kendinize de iyi davranmanız gerekir!
Muhtemelen, bir başkasını sevmek istiyorsak, önce kendimizi sevmemiz gerekiyor. İşte, bahsettiğimiz şey tam olarak da bu! Bu nedenle kendimizi sevmek çok önemlidir. Eğer insanların sizi kullanmasına izin vermek ve aptal yerine koyulmak istemiyorsak, kendimize iyi davranmalıyız.

Kendimize herkesten daha çok değer vermemiz ve saygı duymamız gerekir.
Bu bencil bir davranış değildir, aksine hak ettiğimiz şeydir. Kendimiz hakkında olumsuz şeyler düşünmek alıştığımız bir durum olabilir. Ancak bu hem doğru hem değildir, hem de bize zarar verir.
Hepimiz insanız. Sonunda kendimizi kurban etmiş oluyoruz. Hatta olmak istediğimizin tam aksine, kötü biri haline bile gelebiliriz. Kullanılmak hepimizi rahatsız eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR