İsmail Koç

İsmail Koç

KANADI KIRIK KARTAL!

KANADI KIRIK KARTAL!

Torku Konyaspor Adanaspor deplasmanından da eli boş döndü. Yeşil beyazlılar hüsnü Hocanın istifasının ardından Yardımcı antrenörler Tayfun Türkmen ve Muharrem Aydın idaresinde çıktığı maçtan da puansız ayrıldı.
Tayfun Türkmen Hüsnü Özkara'nın yokluğunda takımda birkaç değişiklik yaptı. Selim ve Sinan'ı kulübeye çekti. Sinan'ın ilk 11'de başlamaması normal karşılanabilir ancak takımın en istikrarlı ismi Selim'in yedek başlaması ilginçti.
 

Tayfun hoca defansta Ali Turan ve Erkan ikilisine şans verdi. Orta sahanın ortasında ise uzun süredir şans bekleyen Serkan Şahin ilk 11’de başlama fırsatını buldu.
Şenol Akın ise bu maçta farklı bir yerde orta sahanın sağında oynadı. Başarılı da oldu. Forvette ise ne Atilla ne de Sinan vardı. Erdal ve Neca 3. bölgede gol aradılar.
Maça Torku Konyaspor tutuk başladı. Recep'in gereksiz bir faulü sonucu kullanılan serbest vuruşta yeşil beyazlılar geriye düştü. Basit bir gol yendi. Kaya kalesinde daha dikkatli olsa çıkıp topu alabilir, defans Mbilla'ya o kafayı vurdurmayabilirdi.
Golden sonra Torku Konyaspor hareketlendi. Gelişen bir kontra atakta Erdal'ın müthiş asistiyle Şenol skora dengeyi getirdi. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.
İkinci yarı ise maç ortada gidiyor derken sahneye bir kez daha Kamerunlu Mbilla çıktı ve takımın öne geçirdi. Dengeli geçen ve maçın ortada olduğu bir mücadelede Yeşil beyazlılar Mbilla'yı durdurmayı başaramayınca sahadan da boynu bükük ayrıldı.
Torku Konyaspor böylece 13. haftayı da puansız kapattı. Galibiyet hasreti ise 5 maça çıktı. Yeşil beyazlılarda bu hafta teknik direktör konusu netlik kazanacak. Gelen hangi isim olursa olsun işinin zor olduğu bir gerçek. Öncelikle takım moral olarak kendine gelmeli. Oyuncular özgüvenleri tekrar kazandırılmalı.


Yönetimin de şu an devre arasını beklediğinden eminim. Birkaç oyuncu gönderilip yerlerine yeni oyuncular alınacaktır. Torku Konyaspor’un transfer politikası her zaman böyle olmuştur. Ancak şu durumda bu takıma gerçek bir forvetin gerekli olduğu da bir gerçek.


Cumartesi günü Yeşil Beyazlılar sahasında yine zorlu bir mücadeleye çıkacak. Rakip ligin güçlü ekiplerinden Karşıyaka. Yeni hocanın ilk maçı olacak bu maç. Teknik direktör değişiklikleri genelde takımlara iyi gelir ve oynadıkları ilk maçları kazanırlar. Yeşil beyazlılar da bunun peşinde olacaktır. Maçtan sonra sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan bir söz gerçekten anlamlıydı.'Konyasporluysan eğer, ne dert eksik olur, ne keder' diyordu. Şampiyonluk parolası ile başlanan ligde 14. sıraya kadar gerileyip, belki de küme düşmeme mücadelesi vermekti belki Konyasporluluk. Ama taraftarlık hangi şatlar altında olursa olsun, takımı hangi ligde olursa olsun takımını yalnız bırakmamak değil mi?
O yüzden yeşil beyaz renklere gönül veren Konyaspor'luyum diyen herkesin cumartesi günü Karşıyaka ile oynanacak maçta tribünleri doldurup takımlarına destek vermeleri gerek.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR