Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Karatay Hasan Kılca ile bir yıldız gibi parlıyor

Karatay Hasan Kılca ile bir yıldız gibi parlıyor

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Karatay Gençlik Merkezinde, “Alnımızın akıyla 5 yıl” adıyla düzenlenen programda geçtiğimiz 5 yılı değerlendirdi ve gelecek 5 yıl ile ilgili de projelerini aktardı.

Taraflı tarafsız zaten herkes bilir, Başkan Hasan Kılca, samimi insandır, Karataylıların gönlüne de kısa zamanda taht kurmuştur.

Seçimi rahat da kazanır ama yetinmiyor, iyisini yaptı ve daha da iyisini yapacağım kararlılığı ile takdir toplamaya devam ediyor.

Başkan Kılca, “375 bin kişilik bir şehrin belediye başkanı olarak istedik ki; bizim öğrencimiz en güzel okullarda, en nezih sınıflarda okumalı, hemşehrilerilerimiz en güzel tesislere sahip olmalı, merkezde ne varsa, merkez dışında da olmalı, gençlerimiz en iyi destekleri almalı, en iyi spor salonlarına, gençlik merkezlerine sahip olmalı, çocuklarımız halı saha için mahalle değiştirmemeli, vatandaşlarımız sağlık ocağı için uzun yollar gitmemeli.” diyor.

Bunu başardı mı?

El hak başardı…

Karatay gibi bir ilçe zaten yıllarca iyi bir şekilde yönetilmiş, buraya ne yapılabilir? Hasan Başkan ne yapabilirdi?

En önemlisi Karataylılarla istişare tabi… Gecesi gündüzü Karatay oldu, insanlara dokundu, ne istediklerini sordu, eksikleri tespit etti, sorumluluğunun, yükün ağırlığının, emanetin büyüklüğünün farkında olarak çalıştı ve 5 yılda gerçekten müthiş işler yaptı.

Parklar yaptı, parklara Kafe Karatay’lar yaptı, buralarda gençlerin, ailelerin, emeklilerin rahat vakit geçirebileceği alanlar oluşturdu, sağlık ocakları yaptı, okullar yaptı, spor salonları yaptı ve Karatay’da oturanların razı olacağı bir belediye başkanı olmayı başardı.

Karatay’ın merkez mahallelerine inşa ettiği hizmetleri taşraya da aynı ölçüde ulaştırdı.

Karatay’a %100 öz kaynaklarıyla 5 yılda 67 tesis, 1200 km yol çalışması, 16 okul ve eğitim tesisi, 30 yeni halı saha ve spor tesisleri, sağlık tesisleri, 119 park ve yeşil alan, 177 yeni iş makinesi ve araç, Kafe Karataylar, kütüphaneler, geleneksel yapılar, toplu konut hamleleri ve daha nice yatırım her yaştan insan için ortaya konulan enerji…

Karatay’ın Konya Şehir Merkezinin dışında da taşrada mahalleleri var, buradaki insanlarla konuştuğumuzda da insanların Hasan Başkandan çok razı olduklarını görüyoruz. Çok değerli bir durum bu…

Muhtar mahallesine hizmet isteyince “kulaklarını çekerim” diye muhtarı bütün insanların arasında azarlayan başkanların olduğu bir ülkede, taşra mahallelerin muhtarlarının tamamen razı olduğu bir başkan olması Hasan Kılca Başkanın farkını da ortaya koyuyor aslında.

Hasan Kılca Başkan samimi bir şekilde köylere geliyormuş, halkı dinliyormuş ve istenilenleri de kısa zamanda yapıyormuş.

Bunu o mahallelerin insanlarından dinledim birebir…

Projelerin tamamını tek tek yazmaya elbette ki yerimiz yetmez ama şunu ifade edebiliriz, sadece çevre alanında yapılanlar ile bile 223 bin ağacın kesilmesini önlenmiş, 74 milyon kilovat saat enerji tasarrufu sağlanmış, 3 milyon kilogram sera gazı salınımı engellenmiş, 367 bin metreküp suyun kirlenmesi önlenmiş…

Çağı anlayan yeşil bir belediye…

Çağı anlıyor çağa da öncülük yapıyor Karatay Belediyesi...

Bu arada 800 yıllık tarihi Obruk Hanı’nın restore edilmesi, Savatra Antik Kenti ile ilgili çalışmalar, Yağlıbayat Mahallesindeki antik tiyatro alanında başlayan kazı çalışmalarında kısa sürede heyecan verici buluntular elde edilmesi, kazılar esnasında tiyatro alanına yakın bir konumda mozaik keşiflerin yapılması Karatay’ın hizmetlerinin tarihimizi de kapsadığının en büyük göstergesi… Bu çalışmaların yapıldığı mekanlar önümüzdeki süreçte Konya’mızın, tarihi bir alan olarak, turizmine hizmet edecek.

Turizm demişken Karatay Belediyesinin İsmil Kaplıcalarının bulunduğu bölgeyi de tekrar şehrimizin sosyal hayatına kazandırması ayrıca takdir edilecek bir konu.

Önümüzdeki 5 yılda tabi kendilerinden Karatay’da oturmayan ama Karatay’ı takdirle takip eden bir vatandaş olarak benim en büyük beklentim, Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvanat bahçesini yapmaları… Eminim o konu da planlanmıştır ve Konyalılara bu hizmetin sunulması için de çalışma yürütülüyordur, bundan da şüphem yok, belirtmiş olayım.

Şimdi önümüzde 5 yıl var. Ben şundan hiç şüphe duymuyorum Hasan Kılca Başkan ve kıymetli ekibi, önümüzdeki 5 yılda Karatay’ı ihya etmeye devam edecekler.

Elbette kendilerine başarı diliyoruz, yollarının açık olmasını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR