Şerife Oktar

Şerife Oktar

Karne Heyecanı

Karne Heyecanı

Türkiye’de öğrenci iseniz, ortalama beş yaşında başladığınız ana sınıfından-aralarda yıl kaybı olmadığında- dört yıllık bir lisans mezunu oldum deyinceye kadar yirmi bir yaşınıza geliyorsunuz. Ve bu süre zarfında her yılsonu tatlı bir heyecanla karışık buruk bir vedalaşma sonrası ne umutlarla beklenen karne heyecanı yaşarsınız.

İnternet ortamının yaygın olmadığı biz eski nesilde not ortalamamız son dakikaya kadar bilinmez ve sürpriz şekilde karne günü ancak karnede yazan şekliyle öğrenilirdi.

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde hatta okuldaki tüm görevlilerde az ya da çok dinlenme zamanına geçilmiş olur.

Konya gibi büyük şehirde öğrenci olmanın en büyük faydası nedir diye sorsalar, değerlendirenler için Komek kurslarının ve yaz Kur’an kurslarının varlığıdır derim. Üç aylık bir dinlenme sezonunda boş boş evde oturup pineklemek akıl karı olmadığı için ayette de buyrulduğu üzere “Bir işle yorulduğunda başkasıyla dinlen”(İnşirah 7) mek gerek.

Komek kurslarında her yaşa hitap edecek şekilde farklı faaliyetler aktiviteler mevcut. Baklavacılıktan tutun da boyacılığa kadar. Takı tasarlamadan tutun da tel kırma, iğne oyası,  giyim, mefruşat branşlarına kadar. Bilgisayar eğitiminden onlarca farklı dil kurslarına kadar. Ebrudan ney üfleme eğitimine kadar her ilmin hatta cenaze hizmetlerinin dersi bile verilmekte. Bu eğitimlerin en güzel yanının da ücretsiz veriliyor olması. Komek meslek edindirme kursları farklı şehirlerde farklı isimlerde belediye bünyesinde hizmet sunmakta.

Bilhassa tüm dünyada geçerli olan Kuranı Kerim’le alay etme ve İslami ögelerin küçük düşürülmeye çabalama yarışında, karşı bir mücadele vermek Müslüman olduğunu söyleyen herkesin boynunun borcu. Dünyaya gönderiliş sebebimiz Allah’a kulluk etmek. Kulluk için rehber kitabımız da Kuranı Kerim. Bu sebeple yaşımız kaç olursa olsun mesleğimiz ne olursa olsun Allah’ın ayetlerini bilmek ve kitabımız Kuran‘ın emirlerine göre yaşamak niyetiyle hiç olmazsa yaz sezonunda Kuran eğitimi almak genç ve çocuklarımıza bu konuda destek vermek ihmale gelmeyen önemli vazifelerimizden biri.

Kesintisiz eğitim hayatımız kesintisiz dört dörtlük bir Kuranı Kerim eğitimi alma imkânını zorlaştırsa da isteyen için imkânsız diye bir şey yok. Hem yaz hem kış sezonlarında açık bulunan Komek kurslarında ve Diyanetin mahalle kurslarında Kur’anı Kerimi okuma, anlama, tecvit bilgisi, mealini öğrenme… eğitimi kesintisiz verilmekte.

Öyle ki Alo Kuran öğrenmek istiyorum diye hat kurulmuş durumda. “Yerini Ve Zamanını Siz Belirleyin Kur’an-ı Birlikte Öğrenelim” sloganıyla başlayan Kur’an hizmeti çalışmalarına ilk defa Konya’da başlatıldı. Artık Kur’an öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Kursa bile gelmeden ev ve işyerlerinden telefonla Kuran öğreticisi talep edebileceklerdir.

Karne alan öğrenciden konuyu açıp yine kutsal kitabımız Kur’an mevzusuna bağladım. Sürçü lisan ettimse affola. Rabbim bizi doğruyu öğrenenlerden bu yolda çaba harcayanlardan ve dinine hizmet konusunda zafere ulaşanlardan eylesin. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Oktar Arşivi
SON YAZILAR