Şerife Oktar

Şerife Oktar

Hayata dokunuş

Hayata dokunuş

Kimi insanlar vardır. Siz doğdunuz doğalı hayatınızdadır. Akrabanız olarak bir kimliğe sahiptir. Fakat hayatınıza baktığınızda bir mum yakmışlığı yoktur bu insanların. En ufak bir faydasını görmezsiniz. Sadece adı vardır. Zaman zaman görüşürsünüz o kadar. Öyle ki en ihtiyacınız olduğunda size yardımcı olmak yerine ayağınıza çelme takar.

Bazı insanlar da vardır. Kısacık bir süre zarfında hayatınıza girmiş ve size gerçekten hayati öneme sahip iyilikte bulunmuştur. Akrabanız ya da aile dostunuz değildir. Kan bağı değil can bağı vardır arada. Onun dokunuşuyla önemli yollar kat etmiş, adeta sınıf atlamışsınızdır. Kendisiyle kan bağımız olmadığı halde can bağıyla, gönül bağıyla bağlandığımız; üzerimizde önemli emekleri bulunan Hatice Gencay Hocamızı arkadaşlarımız dilinden dinleyelim. 

Seval Hoca: Konya’da genelde ilkokulu bitiren çocukları aileleri yaz Kur’an kurslarına gönderir buna ilave olarak da dinini güzelce öğrensin diyerek eğitimlerine ara vererek bir yıl süreyle Kur’an kurslarına gönderirler. Benim de Kur’anı kerimle tanışmam yaz kuran kurslarında oldu. Bir yıl boyunca da devam etti elhamdülillah. Fakat yaşımın küçüklüğü nedeniyle tam anlamıyla tashihi hurufu anlamasam da ağızdan alarak alt yapı oluşturmuş Kur’an kursu hocam. Aradan yıllar geçtikten sonra Hatice Gencay hocamın talebesi olmak nasip oldu. Hatice hocam ile tashihi hurufu tanıyarak onu uygulama imkanı elde ettim. Her bir harfin çıkış yerini düzeltmek için elinden geleni yapan hocam sayesinde epey yol kat ettim. Hocamla tanışmam Kur’an kursu öğreticisi olmak için gireceğim sınav sayesinde oldu.

Gönlümdeki niyazım olan Kur’anı kerim öğretmeni olmayı nasip eden Rabbime sonsuz şükürler olsun. Buna vesile olan sevgili Hatice hocama da dua eder ellerinden öperim. Bizlere de hocamın yolundan giderek nice gönüllere Kur’anı kerim sevgisi ile girebilmeyi Rabbimizin kelamını en güzel şekilde öğretebilmeyi nasip eylesin.

Hatice Kasap: Tashihi huruf dersine bu sene katıldığım için çok memnunum . Yanlışlarımın farkına varıp onları düzelttim elhamdulillah. Hatice hoca cok sabırlı bir sekilde herkesin hatasında harfleri telaffuz edip hatalarımıza kulak aşinalığı kazandırdı. Özellikle ayn harfini çıkaramayan bana her defasında duyarak kulak dolgunlugu kazandırdı. Yeni arkadaşlarla tanışıp güzel bir atmosferde sıkılmadan neşe ile derslerimizi işledik . Arada Hatice hocamın hayat derslerinden verdigi nasihatler ve Kur’an deryasından sohbetler çok kıymetliydi. Teşekkürlerimi sunarım.

Nesibe Nur Karakuş: Kıymetli Hatice hocam ve değerli arkadaşlarım ile tanışmama , kaynaşmama ve en önemlisi güzel dostluklar edinmeme sebep oldu bu kurs. Tashihi huruf eğitimi almayı çok istiyordum ve yolum Hatice hocam ile kesişti, yılların yorgunluğu, hayal kırıklıkları ve üzüntülerim kursa adım attığım an ve kıymetli hocamın bize verdiği hayat dersleri ile kaybolup gidiyordu. Hocamızın bize yaklaşımı ise o kadar özeldi ki , kendimizi dünyanın en değerli insanı gibi hissediyorduk. Kendi adıma kıymetli hocam ile karşılaştığım, ondan ders aldığım ve değerli dostluklar kazandığım için çok şanslıyım.

Fatma Uğur: Önce hocamın ilmine güvendim. Vizyonu çok geniş biriydi. Beni oradan yakaladı. Allah'a nasıl güvenilir ve tevekkül edilir ondan öğrendim. Gercekten bunu canlı olarak yaşadım. Kur’an Kursu mülakatında yedeğe kaldığımda sakın üzülme Rabbim daha güzeli verecek geciktiriyor demişti. Hakikaten öyle oldu şimdi vaizlik mülakatın kazandım . Bir kez daha Rabbime şükrettim. Bu sınavı kazanmada emeği büyük Rabbim ebeden razı olsun.

Fatmanur Acar: Kurs boyunca hocamdan nasıl aile olunur, evlatlarımıza nasıl davranmalıyız, evliliğin temel taşları nelerdir öğrendim. Sabır dilerken estağfurullah zikrini çok çekmek gerektiğini öğrendim.  Hocalık nasıl yapılır ve öğrencilere nasıl yaklaşmak gerekir, nasıl ders anlatılır onları öğrendim. Nabza göre şerbet vermek gerktiğini öğrencinin durumuna göre yaklaşmak gerektiğini öğretti. Kısacası Hatice hocam hayatımın dönüm noktası oldu.

… Hoca: Selamün aleyküm hocam ben 1980 yılında Konya’da doğdum . Babam rahmetlinin dediği gibi darbe çocuğuyum. Darbenin hemen sonrasında dünyaya gelmisim. Hayatımda bir sürü problem yaşadım ama şunu anladım ki ne olursa olsun insan kaderini yaşıyor.

Hatice hocam ve sizleri geçtiğimiz sene eylül ayında kursa gelerek tanıdım. Şunu söylemeliyim ki arayış içindeydim ve Rabbime şükür bulmuştum. Sadece hocam değil çevremdeki bütün arkadaşlarım da benim için önemliydi. Aradığım ortam tam da buydu. Şu bir gerçek ki çok zorlandım, ilk gün eve gidince oturup ağladım, yapamayacağımı düşündüm. Sağ olsun eşim benim yanımda durdu. “Neden yapamayasın ki bu senin için büyük bir fırsat devam edersen olur” dedi. Bu destek benim için çok önemliydi. Evet kararımı vermiştim yaşımı konumumu hiç kafama takmayacaktım. Ben sınavı kazanmak için değil Rabbimin rızasını kazanmak için bu yolda ilerlemem gerektiğini anlamıştım. Sağ olsun Hatice hocam bir gün olsun sinirlenmedi,olumsuz tepki vermedi. Hatta benim yapamama yani harfleri neden çıkartamadığımın sebebini buldu. 3 kez ağzımdan ameliyat geçirmiştim. Bunlar önemli sebeplerdi çünkü ağız yapımda problemler vardı. Buna rağmen vazgeçmedim devam ettim şu anda evet birçok şeyi biliyorum ve artık eksiğim ne olduğunu nasıl yapmam gerektiğini biliyorum.

Zehra Çevirir: Hatice hocamdan maddi manevi pekçok eğitimi aldığıma inanıyorum. Kursa huzurla gidip dönüyordum. Gerek eş gerek öğrenci gerekse öğretici rolünde iken kime nasıl davranmamız gerektiğini öğretti bize. Onun sayesinde harflerin çıkış yerlerini ve hayatın özünü öğrendik. O bize hem bir anne hem hayatta tecrübe kaynağımızdı. Yemek yapmanın püf noktalarını bile öğrendik. Allah razı olsun.

Kıymetli okurlarım, ben de bir anımı paylaşayım. Bir gün sabah namazını kılarken gerçekten zorlandığımı çünkü bir yaşındaki kızımın uzun süre çığlık çığlığa ağladığını vakit çıkmak üzere olduğu için kısa ayetlerle hemen namazı bitirdiğimi üzülerek anlatmıştım. Hatice hocama bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini sordum. O da bana “Rabbim gaddar değil ki hocam. O senin evladına olan şefkat ve merhametinden milyonlarca kat fazla merhametli. Ağlayan yavrunu al kucağına el bağlamak sünnet biliyorsun. Kıyam kıraat rüku gibi farzlarına riayet ederek hem namazını kıl hem de çocuğunu kucaklayınca onun sevgi ihtiyacını gider” dedi. Farklı bir bakış açısı kazandırdı. Allah razı olsun.

Yirmi beş kişilik sınıf arakdaşlarımın kursumuz ve kıymetli hocamız hakkında pekçok söyleyeceği vardı. Lakin sayfa gereği yazımı burada noktalamam gerek. Hatice Gençey hocama ve yorumlarıyla yazıma katkı sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hatice hocam,siz emekli olmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Oktar Arşivi
SON YAZILAR