Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

Kick Boks stresi alıyor

Kick Boks stresi alıyor

Sevgili okurlarım. Bu haftaki yazımızda sizlere Kick Boks sporunundan bahsedeceğiz. En önemli spor dalları arasında yer alan bu sporu yaptığınız zaman tüm vücudunuz çalışacak ve stresten uzaklaşacaksınız.

Kick Boks, yumruk, tekme, diz ve sınırlı clinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş eklektik bir dövüş sporudur. Egzersiz sistemi olarak uygulanabildiği gibi tam temaslı bir mücadele sporu olarak da uygulanabilmektedir. Kick Boks aynı zamanda benzeri spor türlerini tanımlamakta kullanılan genel bir terimdir. Bu ad altındaki stiller: Pradal Serey (Kmer kick boksu) — Muay Thai’nin (Tayland boksu) öncülü olduğunu varsayanlar bulunmaktadır. Diz ve dirsek vuruşları vardır. Japon kick boksu – Muay Thai’ye benzemekte fakat farklı bir puanlama sistemine sahiptir. Full Contact (Amerikan boksu) – Vücut koruyucuları kullanılır.

Şimdi Kick Boksun faydalarına bakalım. Bu spor, Tüm vücudu çalıştırır. Aerobik özelliği yüksektir ve yüksek kaloıri harcatır. Stres attırır. Günün stresinden kurtulmak için birebir bir özelliğe sahiptir. Koordinasyonu geliştirir. Özellikle el, göz, ayak koordinasyonunu ve uyumu geliştirir. Endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Bu sayede kişi efor sarf ederken mutlu olur. El bileklerine ve ayak bileklerinize ekstra ağırlık takarak uygulama şansınız var. Bu tip bir antrenmanda, hem kardiyo hem de güç çalışması yapabiliriz. Efor sarf ederken, kap atım hızını yükseltir, vücuda hem daha fazla oksijen girer hem de yüksek oranda terleme meydana gelir. Bununla birlikte vücuttan toksinlerin atılması daha fazla olur. Hızlı düşünme kapasitesini geliştirir. Bu sayede, ne zaman atak yapılması gerektiğini ve nasıl defans yapılacağını geliştirebilirsiniz.

Değerli okurlarım. Bu hafta sizlere Kick Boksu yazdım. Gelecek hafta başka bir spor dalında görüşmek dileğiyle sağlıklı kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR